Futsal-Liigan kesäsarja alkaa lauantaina Monarilla

Lokakuussa kolmannen kautensa Futsal-Liigassa aloittava Leijona Futsal isännöi lauantaina 12. heinäkuuta Toijalan Monitoimihallilla Futsal-Liigan kesäsarjan turnausta. Kesäsarja on tarkoitettu joukkueille, joilta löytyy intoa ja kykyä hioa kuvioitaan syksyä varten jo kesän aikana. Lauantain lisäksi kukin joukkue isännöi yhden turnauksen ennen varsinaisen liigakauden alkua.

Kesäsarjassa jatkavat viime vuoden malliin hallitseva Suomenmestari Ilves, Kampuksen Dynamo Jyväskylästä sekä GFT Espoosta. Uusina joukkueina sarjaan liittyy tänä kesänä Leijona Futsalin lisäksi myös Oulun Tervarit. Koska Leijonien uusi päävalmentaja Nenad Veljkovic saapuu Suomeen vasta syyskuussa, johtaa joukkuetta siihen asti viime kauden päävalmentaja Tero Kivistö.

–  Pyrimme kaikessa toiminnassamme edistämään futsalin lajikulttuuria Suomessa, ja sen olennaisena osana näen myös hyvätasoisen kesäsarjan. Leijona Futsal ei aseta kesäsarjaan kilpailullisia tavoitteita vaan pyrimme kehittämään pelaajia ja katsastamaan uusien tulokkaiden kyvykkyyttä pelata liigatasolla. Vastustajat ovat kovia, joten vaikka Leijona Futsalin lopullinen kokoonpano selviääkin vasta loppuviikosta. Monarilla tullaan näkemään liigatason futsalia jo heinäkuussa, Kivistö kertoo.

Leijona Futsalin joukkueenrakennus ensi kautta varten on hyvällä mallilla, mutta neuvottelut muutaman pelaajan kanssa ovat vielä käynnissä. Tässäkin turnaukssa on mukana sopimuksettomia pelaajia, joilla on hieno näytönpaikka lunastaa peliaikaa tulevan kauden joukkueessa. Niinpä Monitoimihallille kannattaa lauantaina saapua katsastusreissulle syksyä odotellessa.

Päivän ohjelma:  Leijona Futsal-KaDy klo 12, GFT-Ilves klo 14, GFT-KaDy klo 16, Leijona Futsal-Ilves klo 18.