Rehtori Harri Rantala jää eläkkeelle

Kaija-Leena Salovaarasta tulossa yhtenäiskoulun rehtori

 

Kaija-Leena Salovaara toimii tällä hetkellä Keskustan koulun rehtorina. Jatkossa hänestä saattaa tulla uuden ja isomman yhtenäiskoulun rehtori.

Kaija-Leena Salovaara toimii tällä hetkellä Keskustan koulun rehtorina. Jatkossa hänestä saattaa tulla uuden ja isomman yhtenäiskoulun rehtori.

Akaan toisen yläkoulun, Viialassa toimivan Hirvialhon koulun rehtori Harri Rantala jää eläkkeelle 1. kesäkuuta. Lomien ja vapaiden vuoksi hän lopettaa työt koululla jo maaliskuun lopulla.

Akaan kaupunki pohtii nyt, miten Hirvialhon koulun rehtorin tehtävät jatkossa hoidetaan. Vaihtoehtoina ovat lähinnä jatkaminen samalla hallintorakenteella kuin tähän saakka tai jonkinlaisen yhtenäiskoulumallin rakentaminen Hirvialhon koululle ja Keskustan koululle. Hirvialhon yläkoulun tiloissa on tällä hetkellä Keskustan koulun 5.- ja 6.-luokkalaisia oman koulun käyttökiellon vuoksi. Peruskorjauksen jälkeen osa Keskustan koulun opetuksesta siirtyy pysyvästi Hirvialholle.

Hirvialhon koulussa on noin 260 vuosiluokkien 7–9 oppilasta ja Keskustan koulussa noin 440 vuosiluokkien 0–6 oppilasta. Jos niistä tehdään yhtenäiskoulu, syntyisi Viialaan noin 700–800 oppilaan yhtenäinen peruskoulu. Näiden lisäksi Viialassa toimii Rasin alakoulu, jossa noin 135 vuosiluokkien 0-6 oppilasta.

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa on yhtenäiskoulun kannalla. Hänestä olisi luontevaa, että varsinkin taito- ja taideaineiden sekä kielten opetuksessa Hirvialhon koulu ja Keskustan koulu tekisivät jatkossa yhä enemmän yhteistyötä. Keskustan koulun rehtorina toimii Kaija-Leena Salovaara, joka Oksan mukaan on kiinnostunut yhtenäiskoulun rehtorin virasta.

– Olen puhunut Kaija-Leenan kanssa, enkä olisi lähtenyt viemään tätä niin rohkeasti eteenpäin, jos en tietäisi, että Kaija-Leena on käytettävissä. Olen ajatellut, että Kaija-Leena olisi rehtori koko pihassa ja vastaisi enemmän alakoulun puolesta, sanoo sivistysjohtaja Jukka Oksa.

Yläkoululla olisi apulaisrehtori.

– Vaikka yhtenäiskoulu tulisikin, talossa täytyy olla henkilö, joka tekee samoja hommia kuin Harri on tehnyt. Johto ja päävastuu olisi kuitenkin yhdellä ihmisellä. Se helpottaa yhteisten opettajien käyttöä ja suunnittelua.

Jukka Oksa esittää torstaina 6. helmikuuta kokoontuvalle koulutuslautakunnalle, että se käy lähetekeskustelun aiheesta ja velvoittaa sivistysjohtajan valmistelemaan yhdessä rehtoreiden kanssa ehdotuksen Viialan keskustan koulun ja Hirvialhon koulun hallinnollisesta rakenteesta seuraavaan koulutuslautakunnan kokoukseen.

– Nämä ovat psykologisestikin herkkiä asioita. Ne herättävät helposti tunteita, Oksa tietää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?