Kolmannella Kiitoklubilla kuultiin haitaria ja futsal-selostusta

Uusimpina unelmina piiritanssi ja puutarhat

Elina Niiranen viihdytti kaksirivisellään.

Elina Niiranen viihdytti kaksirivisellään.

Kulttuuriosuuskunta Kiidon kolmas klubi-ilta pidettiin viime perjantaina Kultuuritalo Laaksolassa Toijalassa. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa Tuukka Hakalan liveselostusta futsal-ottelusta, josta KylVe voitollaan pääsi mukaan SM-sarjan pudotuspeleihin. Esitys oli vauhdikas, ja se toi peliä ja sen henkeä esille niin vakuuttavasti, että useampikin paikalla ollut innostui ja lupasi lähteä syksyllä Monarille seuraamaan KylVen otteluita.

Klubi-illan musiikista vastasi viialalainen Elina Niiranen, kansanmusiikin tutkija ja harrastajamuusikko, joka valmistelee syksyksi laulamiseen ja lauluun liittyvää väitöskirjaa. Kaksirivistä haitaria soittanut Niiranen esitti perinteistä pelimannimusiikkia ja sai lopuksi yleisönsä laulamaan Emma-valssia.

Kulttuuriosuuskunnan marraskuussa alkanut Kolme toivomusta Akaasta -yhteisötaideprojekti kuului opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuritoiminnan kehittämishankkeeseen. Sen tavoitteena on lisätä ihmisten ja kulttuurin kohtaamista paikkakunnilla, joilla kulttuuriin suunnataan alle 15 euroa asukasta kohti. Akaassa summa on noin seitsemän euroa.

Unelmakuplista löytyy ideoita Akaan taajamiin ja asukkaille.

Unelmakuplista löytyy ideoita Akaan taajamiin ja asukkaille.

Projekti on nyt saatu päätökseen, ja oli aika esitellä syntyneet Unelmakuplat. Toivomukset oli toteutettu ryhmätyönä työpajoissa, jotka pidettiin Viialan nuorisokahvilassa, Tarpiakodissa Kylmäkoskella ja nyt viimeiseksi Toijalassa, Akaan kaupungintalolla. Työpajoja ovat vetäneet Kati Andrianov ja Riku Laakkonen Kulttuuriosuuskunta Kiidosta.

Viialan Nuokulla oli omia tulevaisuuden toivekupliaan rakentamassa yhdeksän nuorta. Unelmana oli muun muassa saada Viialaan uimahalli ja kylämummo jöötä pitämään.

Tarpiakodissa kupliaan rakensivat päiväkodin viskarit yhdessä vanhusten kanssa. Välillä leikittiin ja laulettiin. Kahdenkymmenenyhden askartelijan toiveet pantiin kupliin ja toivelistalla ovat muun muassa kylpylä sekä herkku- tai karkkikauppa.

Toijalassa omat unelmakuplansa rakensi neljä kaupungin virkamiestä. Sivistystoimenjohtaja Heikki Tuokon haaveena on niin ikään saada Viialaan uimahalli, ja johdon sihteerin Niina Kuuselan kuplassa tanssitaan sovussa piiritanssia. Arkistosihteeri Jutta Kuitunen unelmoi puutarhoista ja pienasumisesta ja viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kukkonen hunajaisia.

Näiden kolmen työpajan ja kolmen kulttuuriklubin tuottamasta materiaalista koostetaan ohjelmistoa myös Kesäkatu 2013 -festivaalille, jonka teemana tulee olemaan Unelmia ja utopioita.

Unelmakuplista löytyy ideoita Akaan taajamiin ja asukkaille.

Unelmakuplista löytyy ideoita Akaan taajamiin ja asukkaille.

Futsal sai uusia kannattajia Tuukka Hakalan vauhdikkaan selostuksen myötä.

Futsal sai uusia kannattajia Tuukka Hakalan vauhdikkaan selostuksen myötä.

Vitsejä vääntävänä konstaapelina esiintyi Riku Laakkonen.

Vitsejä vääntävänä konstaapelina esiintyi Riku Laakkonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?