Kiitoklubit jatkuvat Kylmäkoskella

Vanhukset ja viisivuotiaat puhalsivat unelmakuplan

 

Tarpiakodin asukkaat ja päiväkodin viskarit Unelmakuplia valmistamassa.

Tarpiakodin asukkaat ja päiväkodin viskarit Unelmakuplia valmistamassa.

Akaalaisen Kulttuuriosuuskunta Kiidon toinen Kiitoklubi järjestetään tulevana sunnuntaina kello 15 Kylmäkosken uudessa nuorisotilassa osoitteessa Haavistontie 1. Mukana järjestelyissä ovat Kylmäkosken MLL, joukko akaalaisia osaajia ja Akaan kaupunki. Tapahtuma on ilmainen.

Kiitoklubin ohjelmassa on muun muassa Minna Kankaan ja Harri Salmisen Runua ja laulua, Kylmäkosken 4H-yhdistyksen Eläinaiheinen tietokilpailu ja Saara Lintusen kantelemusiikkia. Tapahtumassa julkistetaan myös Unelmakupla-installaatio, jonka ovat työpajoissaan tehneet Tarpiakodin asukkaat ja Kylmäkosken päiväkodin viskarit.

Kiitoklubilla on myös kirjatori, jonne voi tuoda oman vanhan kirjansa ja ottaa toisen tilalle. Toivomuskirjaan puolestaan voi kirjoittaa terveiset kaupungin päättäjille. Paikalla on myös Iloisten Harppujen puffetti.

Klubin juontajina toimivat JaRikkuo-ryhmän jäsenet Jarkko & Riku.

Sunnuntain kulttuuriklubi on osa Kolme toivomusta Akaasta -yhteisötaideprojektia. Ensimmäinen Kulttuuriklubi järjestettiin viime marraskuussa Viialassa, ja kolmas on toukokuussa Toijalassa. Ennen kulttuuriklubeja kussakin taajamassa järjestetään työpajoja, joissa pohditaan osallistujien toivomuksia ja unelmia liittyen yhteiseen asuinpaikkaan. Toivomukset työstetään ryhmälähtöisiä menetelmiä käyttäen esitykseksi, ja kulloinenkin työpaja huipentuu tulevan sunnuntain kaltaiseen presentaatioon.

Kesäkadun teemana unelmat ja utopiat

Kolme toivomusta Akaasta kuuluu eri puolilla Suomea toteutettavaan Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishankkeeseen, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kuullon tavoite on lisätä ihmisten ja kulttuurin kohtaamisia sekä kulttuuripalveluiden saatavuutta, ja sen toiminta keskittyy erityisesti sellaisiin kuntiin, jotka käyttävät yleisen kulttuuritoiminnan tuottamiseen vähän resursseja.

Akaassa kolmen työpajan ja kolmen kulttuuriklubin tuottamasta materiaalista koostetaan ohjelmistoa myös Kesäkatu 2013 -festivaalille, jonka teemana tulee olemaan Unelmia ja utopioita. Kesäkatu on vuonna 2008 perustettu akaalainen esitystaiteen ilmaistapahtuma, jonka tuottaja ja taiteellinen johtaja on Kulttuuriosuuskunta Kiidon jäsen Riku Laakkonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?