KylVe kohtaa GFT:n futsal-liigan puolivälierissä viikonloppuna

Kylmäkosken Veikkojen ensimmäinen futsal-liigakausi on sujunut toistaiseksi suunnitelmien mukaan. Tavoitteena ollut pudotuspelipaikka on täytetty, kun lopullinen sarjasijoitus oli seitsemäs. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, ja seuraavaksi edessä on mahdollisuus kirjoittaa taas uutta historiaa seuran futsal-kirjaan. Edessä ovat puolivälierät, ja vastassa yksi suurimmista mestarisuosikeista, Espoon GFT.

GFT on yksi futsal-liigan jättiläisistä ja todellinen kestomenestyjä. Se on ainoana joukkueena ollut mukana jokaisella kuudellatoista SM-liigakaudella. Nimi tosin oli alussa FC Honka, joka muuttui kaudelle 2002–2003 nykyiseen muotoonsa Golden Futsal Team.

GFT on tehnyt kaikkien aikojen tilastossa eniten maaleja liigassa. Näin tapahtui myös tällä kaudella siitä huolimatta, että joukkue jäi runkosarjassa toiseksi KaDyn jälkeen. Mitalitilaston kakkosena komeileva GFT nappasi viimeisimmän mestaruutensa kaudella 2008–2009, ja nyt joukkue metsästää pienen tauon jälkeen kannua takaisin Espooseen jyväskyläläisten ykköshaastajan asemassa.

Espoolaisten riveissä pelaa lukuisia nykyisiä ja menneitä maajoukkuepelureita. Kaikista tunnetuin on Suomen ensimmäinen futsal-ammattilainen Panu Autio, joka palasi Espanjan retkeltään GFT:n riveihin täksi kaudeksi. Tämänhetkisessä Suomen futsal-maajoukkueen ringissä espoolaisia edustavat myös maalivahti Matias Sarelius sekä kenttäpelaajat Lasse Lind, Ville Lindgren, sekä Risto Salmi. Kyseessä on siis todellinen Suomi-futsalin tähtisikermä, joka löi KylVen kahdesti runkosarjassa. Helppoa välieriin pääseminen ei siis KylVelle ole. Täysin vailla mahdollisuuksia leijonat eivät kuitenkaan ole, toteaa joukkueen päävalmentaja Tero Kivistö.

– Eikös GFT ole Suomen virallinen B-maajoukkue? Siinä piilee heidän vahvuutensa ja heikkoutensa, koska he eivät yksinkertaisesti voi hävitä puolivälierissä menettämättä mainettaan. Mitä pidemmälle pelit jatkuvat tasaisina, sen enemmän kultapojat alkavat puristaa, Kivistö pohdiskelee.

KylVe voi Kivistön mukaan lähteä pelaamaan vapautuneesti, koska akaalaisilla on vain voitettavaa.

– Vaikka kauden päätavoite pudotuspelipaikka on nyt saavutettu, joukkueestani löytyy edelleen nälkää. Lähdemme rohkeasti haastamaan GFT:tä ja opettelemaan playoff-pelaamista. Haaste on faktapohjalta iso, mutta meidän nuori porukka ei ennenkään ole haasteita vältellyt.

KylVen runkosarja oli vaihteleva. Hienon alkukauden jälkeen joulukuu oli musta, mutta kevätauringon pilkahdellessa joukkue löysi punaisen langan uudestaan, ja seitsemänteen sijaan tarvittavat pisteet saatiin taisteltua Akaaseen. Näin siitäkin huolimatta, että joukkueen pelaajistossa on tapahtunut kauden aikana melkoista turbulenssia. Materiaalin leveys ja tasaisuus on taannut sen, että penkiltä on löytynyt läpi kauden hienosti ratkaisuvoimaa. Runkosarja huipentui viime viikonloppuna Monarilla, jossa KylVe kaatoi TP-Kaarlen ja varmisti paikkansa jatkopeleihin.

– Pelin alku oli meille vaikea, ja Kaarlen pari helpohkoa maalia söivät uskoa. Mutta toisella puoliajalla leijona näytti jälleen kerran, mitä pelin loppuun asti pelaaminen tarkoittaa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että onnistumiset jakaantuivat tasaisesti, joten ratkaisuvoimaa tuntuisi löytyvän laajalta rintamalta. Tilastoistakin näkee, että ensimmäiset puoliajat ovat olleet viime peleissä tuloksellisesti huonoja, sillä takkiin on tullut 3–1, 3–0 ja 3–1. Toiset puoliajat ovat taas kulkeneet paremmin eli lukemin 1–1, 3–2 ja 6–0. On siis selvää, että viikonloppuna meidän pitää parantaa otteluiden alkuja. Kokoonpanon osalta askelmerkit ovat suurin piirtein selvillä, joten viikon aikana harjoituksissa pääsemme hiomaan kenttien yhteispeliä, Kivistö analysoi.

Lauantaina KylVe matkustaa faneineen Espooseen, jossa homma potkaistaan käyntiin. Välieräpaikka ratkeaa kahdella voitolla, joten sarja on katkolla jommallekummalle jo sunnuntaina Akaassa, kun GFT vierailee Monarilla. Ottelu alkaa kello 17 ja KylVe toivottaa kaikki akaalaiset tervetulleiksi halliin kannustamaan leijonia kohti uusia urotekoja. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan ensi viikon torstaina Espoossa.

Antero Järvinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?