Pirkanmaan Lehtitalo ja Oriveden Sanomalehti Oy neuvottelevat liiketoimintakaupasta – Akaan Seutu saamassa uuden sisarlehden

Oriveden Sanomalehti Oy:n toimitusjohtajan Vesa Kankaan mukaan on hyvä, että Oriveden Sanomille saadaan paikallislehden kehittämisestä kiinnostunut jatkaja.

Muun muassa Akaan Seutua julkaiseva Pirkanmaan Lehtitalo ja Oriveden Sanomalehti Osakeyhtiö ovat neuvotelleet liiketoimintakaupasta, jossa Oriveden Sanomien lehtiliiketoiminta siirtyisi Pirkanmaan Lehtitalolle 1.10.2019 alkaen.

Oriveden Sanomalehti Oy:n hallitus esittää kaupan hyväksymistä ylimääräisessä yhtiökokouksessa 20.9.2019. Mikäli kauppa toteutuu, Pirkanmaan Lehtitalolle siirtyy Oriveden Sanomalehti Oy:n paikallislehtiliiketoiminta ja lehtiliiketoiminnan henkilöstö vanhoina työntekijöinä.

Kauppa koskee vain sanomalehtiliiketoimintaa. Oriveden Sanomalehti Oy:n painoliiketoiminta ei siirtyisi kaupassa. Painoliiketoiminta jatkuu kaupan jälkeen normaalisti.

Pirkanmaan Lehtitalo kustantaa tällä hetkellä neljää paikallislehteä: Akaan Seutua, Lempäälän-Vesilahden Sanomia, Sydän-Hämeen Lehteä ja Ylöjärven Uutisia. Pirkanmaan Lehtitalo on paikallinen Olli Sirénin perheen perheyhtiö, joka on toiminut lehtikustannusalalla pitkään jo kolmessa sukupolvessa. Lisäksi yhtiö on pääomistaja Radio SUN Oy:ssä, jolla on kaksi paikallista radiokanavaa: SUN Radio ja FUN Tampere.

Pirkanmaan Lehtitalo on pääomistajana myös Mall Voice Oy:ssä, joka tarjoaa äänimainokset ja äänimaailmat lähes kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin.

Mahdollisen liiketoimintakaupan jälkeen Pirkanmaan Lehtitalo jatkaa paikallisten medioidensa kehitystyötä viiden paikallislehden ja kahden radiokanavan voimin.

– Oriveden Sanomat on hieno lisä lehtiryhmäämme. Oriveden Sanomia kehitetään jatkossakin printtituotteena ja erityisesti digipuolella, jossa olemme jo saaneet hienoja tuloksia neljän muun paikallislehtemme kanssa, kertoo Pirkanmaan Lehtitalon toimitusjohtaja Olli Sirén.

– On hyvä, että Oriveden Sanomille saadaan paikallislehden kehittämisestä kiinnostunut jatkaja. Erityisesti verkkoliiketoiminnan kehittäminen vaatii isoja panostuksia, joihin yksittäisellä lehdellä ei ole mahdollisuuksia, Oriveden Sanomalehti Oy:n toimitusjohtaja Vesa Kangas sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?