Sini Tirri ja Joni Uolamo olivat parhaat vauhtilaiset nuorten SM-kisoissa

Yli 500 urheilijaa osallistui 30.8.–1.9. Porvoossa järjestettyihin 22- ja 19-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailuihin. Lajisuorituksia kisoissa nähtiin noin tuhat kappaletta.

Etelä-Pirkanmaan seuroista kilpailuihin osallistui kaikkiaan viisi urheilijaa, Amanda Lapinleimu, Katriina Aalto, Sini Tirri ja Joni Uolamo Toijalan Vauhdista sekä Karoliina Kujanpää Valkeakosken Hakasta.

Yhteensä neljä Kalevan Malja -pistettä Vauhdille toivat 19-vuotiaiden sarjoissa kilpailleet Sini Tirri ja Joni Uolamo.  Tirri juoksi perjantaina flunssaisena viidenneksi 1500 metrin juoksussa ajalla 5.02,04 mutta ei päässyt osallistumaan sunnuntain 3000 metrin juoksuun sairauden takia. Tirri oli yksi 3000 metrin juoksun mitalisuosikeista, koska tämän kauden Suomen tilastoissa hän on kolmantena ajalla 10.19,63.

M19-sarjan seiväshyppyyn osallistuivat kaikki Suomen parhaat terveenä olleet seiväshyppääjät. Joni Uolamo selvitti aloituskorkeuden 405 ensimmäisellään, mutta seuraava korkeus oli liikaa. Sijoitus oli viides.  Hypyissä näkyi lajiharjoittelun puute, sillä talvella Uolamo keskittyi ylioppilaskirjoituksiin ja kesä on mennyt  Parolannummella toisenlaisissa harjoitteissa.

Katariina Aalto aitoi kesän parhaansa

Vauhdin Amanda Lapinleimu teki tänä vuonna paluun SM-kilpailuihin ja osallistui N22-sarjan 100 ja 200 metrin juoksuihin. Satasella hän juoksi neljännessä alkuerässä ajan 12,94, kun viimeisenä välieriin selviytyneen aika oli 12,88.  Kahdellasadalla metrillä Lapinleimun aika oli 26,99 ja sijoitus 14.  Kuusi parasta selviytyi loppukilpailuun. Tämän kauden hän on harjoitellut Espoossa paikallisen seuran harjoitusryhmän mukana.

Katriina Aalto osallistui N22-sarjan pituushyppyyn ja 100 metrin aitajuoksuun.  Pituushypyssä sijoitus oli 13:s 502 kantaneella hypyllä.  Kolmelle viimeiselle kierrokselle selvittiin tuloksella 543. Aitajuoksu kulki aikaan 16,24, joka on hänen kesän parhaansa. Aalto oli aidoissa kymmenes.

Hakan Karoliina Kujanpää oli 25. N19-sarjan 100 metrillä ajalla 13,12.

Kari Uolamo

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.