Joni Uolamo hätyyttelee Eeles Landströmin seiväshyppyennätystä

Toijalan Vauhdin Joni Uolamo sijoittui seiväshypyssä M19-sarjassa viidenneksi nuorten yleisurheilun SM-hallikilpailuissa Joensuussa helmikuun lopulla. Uolamon tulos oli 448.

Seiväskilpailuun osallistuivat kyseisen sarjan kaikki Suomen kahdeksan parasta hyppääjää. Joni Uolamo lähti kilpailuun tilastojen kuudennelta sijalta joulukuussa hyppäämänsä ennätyksen 445 perusteella.  Kilpailu lähti hyvin käyntiin, aloituskorkeus 418 ylittyi ensimmäisellä hypyllä.  Seuraava korkeus 433 ylittyi toisella hyppykerroksella ja ennätyskorkeus 448 heti ensimmäisellä hypyllä.  Korkeudessa 456 rima ei enää pysynyt kannattimilla, joten vielä Eeles Landströmin hyppäämä Toijalan Vauhdin seiväshypyn ennätys jäi ylittymättä.

Kilpailujen voitosta käytiin tiukka kilpailu. Kultamitali meni Joni Uolamon harjoituskaverille Tampereen Pyrinnön Jami Siiralle tuloksella 495.  Seuraavat sijat menivät Lahden Ahkeran Veeti Vesalaiselle ja Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivoselle.

Nuorten yleisurheilijoiden SM-hallikilpailut järjesti Joensuun Kataja.

Kari Uolamo

Toijalan Vauhdin Joni Uolamo sijoittui viidenneksi Joensuussa pidetyissä 19-vuotiaiden seiväshypyn SM-kilpailuissa ennätyksellään 448. Kuva Kati Siira.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.