Ruotsalainen vaskitsa pilasi Klaara Leponiemen osallistumisen Kalevan kisoihin

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä viikonloppuna Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä heinäkuussa 10 000 metriä juossut akaalainen Klaara Leponiemi, 20, joutuu jättämään SM-kisat väliin jalkavamman takia.

Leponiemi sai Ruotsissa pienen murtuman jalkaansa pelästyttyään juoksulenkillä vaskitsaa.

– Vaskitsa oli keskellä tietä, ja meinasin astua sen päälle. Pelästyessäni en huomannut, että väänsin jalan tai asuin kiven päälle. Jalka alkoi sattua saman tien, kun jatkoin matkaa. Aika huonoa tuuria, että puolitoista vuorokautta ennen kisaa kävi näin, Klaara Leponiemi kertoo.

Kipeästä päkiästä huolimatta Leponiemi ei halunnut jättää väliin arvokisakokemusta. Tuloksena oli 16. sija ajalla 35.29,15. Leponiemen ennätys matkalla on 35.08,89.

– Kisassa en vielä tiennyt, että jalassa on murtuma. Ensimmäinen arvelu nimittäin oli, että hermopinne tai vastaava olisi ärtynyt, mutta kun jalka ei turtunut juostessa, totesin että sen täytyy olla jotain muuta. Pääsin maaliin ja vielä yllättävän hyvin omaan tasooni nähden. Toki nyt jäi näkemättä, miten juoksu olisi kulkenut ehjällä jalalla, kun muuten oli hyvä päivä.

Seuraavana aamuna astuminen jalalla oli vaikeaa ja päkiä turvonnut. Kuvauksessa neljännessä metatarsaaliluussa paljastui poikkimurtuma.

Leponiemen mukaan murtuman odotetaan paranevan nopeasti. Jalan tilanne selviää kuvauksessa viikon päästä. Juoksutauon aikana hän on käynyt kuntosalilla ja pyöräillyt.

Lempäälän Kisa Yleisurheilua juoksussa edustava Leponiemi toivoo pääsevänsä vielä tänä kesänä kilpailemaan radalle. Loppusyksyn tavoitteena ovat Suomessa järjestettävät maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Leponiemi teki arvokisadebyyttinsä viime vuonna maastojuoksun PM-kisoissa Islannissa.

Klaara Leponiemi juoksi kipeällä jalalla heinäkuussa nuorten EM-kisojen 10 000 metrillä sijalle 16. Kuva SUL-arkisto.

Sini Tirri juoksee nuorten SM-kisoissa

Myöskään Toijalan Vauhdin kestävyysjuoksija, 18-vuotias Sini Tirri ei ole mukana Lappeenrannassa. Tirri alitti kisarajan mutta ei lopulta mahtunut mukaan 5000 metrille.

– Se ei haittaa. 5000 metriä olisi ollut vielä liian pitkä matka minulle, Tirri toteaa.

Tirri osallistuu elokuun lopulla Porvoossa järjestettäviin oman ikäluokkansa SM-kisoihin, joissa hän kilpailee 1500 ja 3000 metrillä.

Kolmannen vuoden Sammon keskuslukion urheilulinjalla aloittava akaalainen on kesällä kiertänyt kisoja ympäri Suomea, toiminut ohjaajana Toijalan Vauhdin Leijona-leirillä ja valmistautunut ylioppilaskirjoituksiin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.