Rasitusvammat selättänyt juoksija Sini Tirri oli PM-kilpailun 3000 metrillä paras suomalainen

Sini Tirri (153) ja Lumi Laitinen (131) Kristiansandin 3000 metrillä. Kuva SUL/Hasse Sjögren/Decabild

Toijalan Vauhdin juoksija Sini Tirri teki arvokisadebyyttinsä viikonloppuna yleisurheilun 19-vuotiaiden Pohjoismaisessa mestaruuskilpailussa ja nelimaaottelussa Norjassa. 18-vuotias akaalaisurheilija sijoittui 3000 metrillä parhaana suomalaisena viidenneksi ajalla 10.26,83.

– Aikaan en ollut tyytyväinen, mutta sijoitus oli ihan hyvä. En olisi varmaankaan pystynyt parempaan sijoitukseen. Sain viimeisellä kierroksella ohitettua norjalaisen, jolla on parempi tilastoaika kuin minulla, Sini Tirri kertoo.

Tirrin ennätys matkalla on 10.19.

– Vauhtia oli vaikea pitää yllä, koska jouduin juoksemaan yksin. Tässä kisassa ei tavoiteltu ennätystä vaan pääasia oli pitää sijoitus hyvänä ja saada pisteitä Suomelle, Tirri toteaa.

3000 metrin juoksun voitti Tanskan Laura Valgreen Petersen ajalla 9.34,82, toiseksi sijoittui Norjan Ina Halle Haugen ajalla 9.35,98 ja kolmanneksi Ruotsin Vera Sjöberg ajalla 9.37,77. Suomen toinen edustaja Lumi Laitinen oli kahdeksas ajalla 10.41,46.

Tirri on tyytyväinen ensimmäiseen arvokisakokemukseensa varsinkin, kun jalkaongelmat haittasivat pitkään harjoittelua.

– Oikeastaan melkein koko viime kesästä alkukesään jaloissa oli rasitusvammoja, enkä saanut kunnollista harjoituskautta. Nyt tämän kesän jalat ovat pysyneet kunnossa.

Suomi voitti Pohjoismaisen miesten maaottelun ja oli naisten maaottelun toinen.

PM-kilpailu oli Sini Tirrin ensimmäinen arvokisaedustus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.