Tänä vuonna takana 11 ottelua eikä yhtään häviötä

Leijona Futsalin hurjalle voittoputkelle jatkoa ­­– lauantaina kaatui PP-70 ja sunnuntaina JoSePa

Dusan Milojevic on ollut kauden tehokkain Leijona-pelaaja, vaikkei viikonloppuna maalinteossa onnistunutkaan. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigassa vietettiin akaalaisittain tuplaviikonloppua. Leijona Futsal kaatoi lauantaina vieraskentällä PP-70:n, ja sunnuntaina puolestaan kotihallissa joutsalaisen JoSePan. Sunnuntain voitto oli liigassa jo kahdeksas peräkkäinen. Kun mukaan laskee Cupin ottelut, joukkue on pelannut vuonna 2019 yhteensä 11 ottelua, ja voittanut ne kaikki. Hurja kevätvire nosti joukkueen sarjataulukossa nyt toiselle sijalle, maalieron turvin ohi espoolaisen GFT:n.  Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta.

Länsi-Tampereen ylpeys PP-70 laittoi lauantaina Leijona Futsalin pinteeseen kotihallissaan. Tasaisen taiston jälkeen toisella jaksolla myös kotijoukkue oli lähellä voittoa, mutta lopulta Leijona karjaisi viimeisen kerran ja nappasi näin kolme pistettä mukaansa Akaaseen. Pisteet jäivät haaviin lukemin 1-2 (0-1).

Ottelusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä, vaikkei pelin laatu ainakaan vierasjoukkueen valmentajaa tyydytä. Vielä avausjaksolla pallonhallinta oli vahvasti Leijonalla, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti ja uhrautuvaisesti. Vain Tatu Ahonen onnistui maalinteossa, ja toisessa päässä PP-70 iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. LeiF-maalivahti Kasper Kangas joutui välillä turvautumaan tolppienkin apuun, pitääkseen joukkueensa johdossa.

Toisella jaksolla peli tasaantui myös pallonhallinnan osalta. PP-70 nousi vahvasti mukaan taisteluun pelin voitosta ja ajassa 25:34 se onnistuikin tasoittamaan pelin. Hyökkäykset virtasivat päästä päähän, ja myös kotijoukkue oli lähellä voittomaalin tekoa. Leijona Futsal puristi viimeisellä kymmenminuuttisella hallintaa itselleen ja rakenteli muutaman maukkaan maalipaikan, mutta jatkoaika näytti jo todennäköiseltä. Lopulta kuitenkin Jussi Nyström pommitti pallon kertaalleen tolppien väliin ja varmisti näin kolme sarjapistettä Akaaseen.

Selvä kotivoitto sunnuntaina

Sarjanousija JoSePa jäi sunnuntain ottelussa Leijona Futsalin läpi ottelun jatkuneen hyökkäysmyllyn uhriksi. Monitoimihallilla nähtiin viihdyttävä peli, jossa vierailija ei ollut tullut pelkästään vain puolustamaan. Sarjapisteet jäivät kuitenkin isännille vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 8-3 (4-1).

Juhana Jyrkiäinen (kesk) ja Yasar Elbeller (oik) pahanteossa JoSePa-puolustuksen keskellä. Kuva: Tuukka Nyström.

Leijona Futsalin maalinsuulla torjuntavuoro oli pienestä loukkaantumisesta toipuneella Juho Laineella, ja esitys olikin vakuuttava: Laine valittiin heti paluupelissään ottelun parhaaksi Leijonaksi. Päivän tehokkain Leijona oli Yasar Elbeller, joka iski ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Avausosumassa loistavan esityön teki kovasti uurastanut Juhana Jyrkiäinen, ja viimeisessä maalissa puolestaan Mika Jussila. Siinä välissä maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin. Myös Jovan Stankovic sekä Jussi Nyström onnistuivat kahdesti. Kertaalleen verkkoa heiluttivat Jyrkiäinen sekä Petri Grönholm, joka on syksyn poissaolon jälkeen iskenyt nyt yhdeksässä ottelussa peräti 16 tehopistettä.

Yasar Elbeller keräsi tehot 2+1 sunnuntaina pelissä. Kuva: Tuukka Nyström.

Perjantaina Etelä-Pirkanmaan paikallistaisto

Tulevana perjantaina syyskierroksella Leijonan kaatanut Mad Max vierailee Akaassa Etelä-Pirkanmaan paikallispelin toisessa näytöksessä. Huikea näytelmä käynnistyy Monitoimihallilla klo 18.30 ja siinä on jaossa tärkeitä sarjapisteitä. Kotijoukkue haluaisi varmistaa vähintään kolmannen sijan runkosarjassa, ja kahdeksantena olevalla Mad Maxilla puolestaan on vielä pieni mahdollisuus jäädä pudotuspelien ulkopuolellekin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.