Eemeli Rautaselle painimenestystä Virossa

Eemeli Rautanen paini menestyksekkäästi Virossa. Kuva: Janne Rautanen.

Viialan Pyryn Eemeli Rautanen sai kutsun TUL:n liittojoukkueeseen ottamaan mittaa Viron kahden urheiluliiton edustusjoukkueista. Perjantaina 22.9. Pärnussa kisatussa liitto-ottelussa Rautanen nappasi ensimmäisen matsin voiton viime sekuntien käsivarsiheitolla pistein 4–2. Toisessa matsissa voitto irtosi lukemin 8–0 (sarja 50 kg +2). TUL:n joukkue sijoittui ottelussa toiseksi ja Eemeli Rautanen sai liittojoukkueen pokaalin hyllyyn voitettuaan molemmat matsinsa.

Lauantaina kisat jatkuivat (50 kg) Pärnun kansainvälisessä painiturnauksessa. Saldoksi tuli kaksi voittoa sekä kaksi tappiota, joista toinen kääntyi vastustajan eduksi viime sekunneilla. Lohdutukseksi tuli kuitenkin voitto sarjan voittaneesta painijasta. Tuloksena neljäs sija.

Pitkän kilpailutauon jälkeen Rautasen painin voitiin todeta kehittyneen syksyn aikana. Kuortaneen urheilulukion aloittaneella painijalla harjoitusmäärät ovat kasvaneet kahteen harjoitukseen päivässä. Mielenkiintoista on nähdä kuinka paini jatkossa tulee kehittymään. Tasoaan Rautanen pääsee mittaamaan jo viikon kuluttua Helsingissä järjestettävässä Pohjoismaisessa nuorisoturnauksessa, jonne hän osallistuu Hämeen joukkueen edustajana.

Janne Rautanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?