Rautaselle kolmossija Suomi-Cupin debyytistä

Punavalkoisessa asussa painiva Eemeli Rautanen sai Suomi-Cupin osakilpailussa toisessa ottelussa vastaansa Lauri Karjalaisen, joka voitti niukasti viimeisellä ottelupisteellä. Kuva: Ida Ådahl-Rautanen

Viialan Pyryä edustava Eemeli Rautanen nousi lauantaina 15. kesäkuuta palkintopallille oltuaan kolmanneksi paras 63 kilon sarjassa miesten painin Suomi-Cupin osakilpailussa Helsingissä. Rautanen oli ensimmäistä kertaa mukana Suomi-Cupissa.

Ensimmäisessä ottelussa kaatui tiukan väännön jälkeen Juho Lamberg (Vaajakosken kuohu) pistein 20. Toisessa ottelussa vastaan tuli Suomen kahden vuoden takainen junioreiden MM-edustaja Lauri Karjalainen (Perhon Kiri). Rautanen hävisi tasaisen väännön pistein 11, kun Karjalainen sai viimeisen ottelupisteen. Eemelin kova painostus toisen jakson lopussa ei riittänyt ottelun kääntämiseen.

Kolmas vastustaja oli sarjan ennakkosuosikki Arttu Hakala (Vaasan voimaveikot), joka otti Rautasesta nopeasti ylivoimaisen pistevoiton 80 päättäen ottelun komeaan takavyöheittoon.

Eemeli joutui antamaan vastustajilleen painossa etua muutaman kilon verran, koska hän paini perjantai-iltana Työväen Urheiluliiton (TUL) 100-vuotiskisoissa alle 20-vuotiaiden sarjassa, jossa painon oli oltava alle 57 kiloa. Nuorukainen edusti liittojen välisessä kisassa TUL:n joukkuetta, joka kilpaili Viron joukkueita Kalevia ja Jõudia sekä Pietarin joukkuetta vastaan. Eemeli ylsi otteluissaan hyvällä painilla kahteen voittoon, mutta kolmannesta ottelusta tuli luovutuksen seurauksena tappio. TUL:n joukkue oli otteluiden paras.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.