Vs. kaupunginjohtaja esittää parakkien hankinnan sijaan muita väistötiloja

Akaan kaupunki ei jatka Algecon parakkien vuokrasopimusta 30.10. loppuvan kauden jälkeen. Kaupunginhallitus päättää ensi tiistaina, kuinka väistötilat järjestetään.

Akaan vs. kaupunginjohtaja BriittaLiisa Sinivuori esittää tiistaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Keskustan koulun parakit korvaavia väistötiloja ei hankita suorahankintana, vaan väistötilat järjestetään vaihtoehtoisiin muihin tiloihin 1.11.2017 lukien.

Kaupunginhallitus päätti 12.9. äänin 5–6, että tällä hetkellä Viialan koulujen väistötiloina toimivien Algecon parakkien vuokrasopimusta ei jatketa laatupuutteiden takia ja sen sijaan kaupunki alkaa pikimiten valmistella suorahankintaa asiallisessa kunnossa olevista parakeista kiireellisen tarpeen perusteella. Nykyisten parakkien vuokrasopimus päättyy lokakuun lopussa.

Asian valmistelussa on konsultoitu Suomen Hankintajuristit Oy:n asiantuntijoita suorahankinnan riskeistä. Samanaikaisesti valmistelussa on myös siirtokoulujen hankinta, josta valtuusto päätti 30.8.

– Valmistelussa on ilmennyt seikkoja, jotka eivät puolla suorahankinnan tekemistä väistötilatarpeen ratkaisemiseksi. Tästä syystä valmistelussa katsotaan aiheellisemmaksi keskittyä siirtokouluhankintaan sekä vaihtoehtoisen muun väistötilaratkaisun työstämiseen, todetaan väistötilaratkaisuista ensi tiistain kokouksen valmistelutekstissä.

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto esittelee kaupunginhallitukselle suunnitelman oppilaiden sijoittamisesta vaihtoehtoisiin muihin tiloihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?