Arajärvi on ainutlaatuinen

Toimittaja Mikko Peltoniemi kirjoitti jutun aloitteesta, mikä koski Arajärventien kunnossapitämistä. Tien kunnossapitohan edellyttää, että kaupungin avustus pidetään edes saman suuruisena kuin tähän asti, koska liikenne on kasvanut varsinkin uimarannalle. Toimittajan tekemään jutun sisältöön en puutu, mutta huomasin, että toimittajat ovat alkaneet lukemaan ja jopa osallistumaan some-kirjoitteluun varsinkin Facebookissa ja vielä lainaamaan tekstiä sieltä. Kova kilpailu median kesken etsii näköjään uusia muotoja.

Jutussa oli maininta Arajärven alueen ainutlaatuisuudesta. Toivottavasti kaupunki ymmärtää alueen viihtyvyyden kuntalaisille eikä vetäydy kokonaan pois infran ylläpidosta. Tänä kesänä kävin geologi ja kansanperinteen tutkijan Aimo Kejosen kanssa katselemassa Laonnutvuorta ja hän totesi, että niin mielenkiintoinen paikka ja sen historia pitää tutkia tarkemmin. Siitä varmaan kuullaan lisää.

Nykyisen Akaan alueelle tehtiin vuonna 1983 kolme metsäpolkua kuntien avustuksilla. Näistä yksi valmistui Arajärven leirikeskuksen lähimaastoon. Metsäpolun pituus oli 1,5 kilometriä ja siellä oli 14 kohdetta, joilla opastettiin kuvin ja tekstein luontokohteita, kasvikuntaa ja metsänhoitoon liittyviä asioita. Löytyisikö nyt tekijöitä rakentaa uusi polku ?

Markku Anttila

valtuutettu (kesk)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?