Veturimuseon historiaa juhlitaan juhannuksena

Veturimuseo viettää kuluvana kesänä kolmekymppisiään. Samalla juhlitaan Hämeenlinna-Tampere-Turku -rataosuuden käyttöönoton 140-vuotisjuhlaa.

Toijalan rataosuus otettiin käyttöön juhannuksena 1876 juhlallisin menoin. Veturimuseo puolestaan avattiin yleisölle rataosuuden 110-vuotisjuhlan yhteydessä kesällä 1986. Museo järjestää juhlavuoden kunniaksi suuren yleisötapahtuman juhannuspäivänä 25.6. klo 12–16. Kello 12 alkaa lasten oma museokierros, kello 13 ja 15 esitetään musiikkipainotteinen ilottelu nimeltä Toijalan asemalla ja kello 13.45 Juuso Hyvärinen pitää esitelmän Toijalan satamaradan historiasta. Lisäksi tarjolla on kalustoesittelyä.

Myös museon kesäkahvila ja rautatieaiheinen museomyymälä ovat avoinna. Sään salliessa juhlapäivä saa liikkeelle myös museon pienveturit. Juhannuspäivänä sisäänpääsy on ilmainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?