Akaalaisten sikiöseulonnat tehdään Terveystalossa Tampereella

Siköseulonnat akaalaisille odottaville äideille on tehty tämän vuoden alusta lähtien Tampereella Terveystalossa, aikaisemmin palvelu ostettiin Tampereen kaupungilta. Akaan va. johtavan hoitajan Marja Lehtosen mukaan palvelu kilpailutettiin viime vuoden lopulla ja Terveystalo voitti kilpailutuksen. Gynekologipalvelut Akaan odottaville äideille tarjotaan Toijalan terveysasemalla.

– Syy tähän on se, että Toijalassa on hyvä ultraäänilaite, jota myös röntgen käyttää, Marja Lehtonen kertoo.

Kylmäkosken äitiysneuvola suljettiin vuosi sitten

Kylmäkosken äitiysneuvolan toiminta loppui tammikuussa 2015. Nykyään Kylmäkosken odottavat äidit käyttävät pääosin Viialan äitiysneuvolan palveluita. Kylmäkosken terveysasemalla on edelleen tarjolla aikuis- ja diabetesneuvola sekä lastenneuvola ja kouluterveydenhuolto.

Kylmäkosken äitiysneuvola suljettiin vähäisen käyttäjämäärän vuoksi. Terveydenhoitaja Johanna Mäkinen Viialan äitiysneuvolasta sekä perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolasta kertoo, että kylmäkoskelaisia odottavia äitejä on noin parikymmentä vuodessa.

– En ole kuullut negatiivista palautetta asiakkailta siitä, että Kylmäkosken äitiysneuvola suljettiin, ihan tyytyväisiä tähän muutokseen on oltu, Mäkinen toteaa.

Mäkisen mukaan asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä siihen, että lastenneuvolapalvelut ovat säilyneet Kylmäkoskella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?