Kirkon on syytä miettiä mihin rahansa laittaa

Ruotsissa erään seurakunnan kirkkoon asennettiin kuparikatto, rosvojoukko ajeli kirkon ohi ja nappasi kirkosta katon ja vesirännit mukaan. Vesisade vielä turmelin kirkon sisältä päin, siinä meni alttaritaulut ja muut sinne kuuluvat arvokkaat esineet.

Kylmäkosken kirkkoon naputeltiin hiljattain katto kuparista. Lähes miljoona hakattiin seurakunnan varoja katon kupareihin ja vesiränneihin. Kunhan samainen rosvojoukko, joka vieraili Ruotsissa, ajelee Kylmäkoskella, taatusti kuparit ja rännit lähtevät pitkäkyntisten mukaan. Siinä menee seurakunnan miljoona kerta pamauksella.  Elämme kurjuuden kulta-aikaa, seurakunnan olisi syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja miettiä, mihin miljoonan laittaa. Syrjäseudun kirkkoon olisi hyvin riittänyt  tervapahvista asennettu katto.

Pyhä Pietari ei taatusti käsitellyt hellästi niitä seurakuntalaisia, joiden kirkkoon on prameutta ja yltiöpäisyyttä uhkuen hakattu miljoonia aikana, jolloin sille rahalle olisi ollut tärkeämpääkin tekemistä.

Toni Lajos

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?