Toijalan Pallo pelasi lähes samalla tasolla kuin viime vuonna

Jalkapallon nelosdivisioonan sarjakausi päättyi 27. syyskuuta. Toijalan Pallo -49 sijoittui sarjataulukossa sijalle 5, eli sijoitus parani yhdellä viime kaudesta. Pisteitä joukkue keräsi tällä kaudella 32, viisi pistettä viime kautta vähemmän. Siis aika lailla samoja askelmerkkejä pitkin kuljettiin.

Valmennusjohtoon tuli tälle kaudelle muutoksia. Toistakymmentä vuotta edustusjoukkuetta valmentanut ja sen ohessa monessa muussakin paljon mukana ollut Antti Vallo jäi viime kauden jälkeen sivuun. Päävastuun valmennuksesta otti Pekka Lingman. Mukaan troikkaan tuli Viialan Peli-Veikkoja viime kaudella vetänyt Kari Ojala. Antti Vallon aisaparina toiminut Jari Hakala täydensi valmennusporukkaa.

Kausi on ollut muutosprosessin aikaa. Siihen on kuulunut Viialan Peli-Veikkojen edustuspalloilun sulauttaminen Toijalan Pallon alaisuuteen. Toijalan Pallo -49:n kakkosjoukkue on pelannut piirin viitosdivisioonaa nimellä TP-49/Peli-Veikot. Taustaryhmissä tehtiin myös muutoksia, eli uudistumisen aika oli katsottu tarpeelliseksi.

Pelaajarinki on saatava suuremmaksi

Pistemäärän miinusmerkkinen tulos viime kauteen nähden ei tietenkään juuri mitään ole. Mutta entä joukkueen yleisilme, ja pelin kehittyminen? Kyse on paljolti siitä, mitkä työkalut valmentajille annetaan joukkueen rakentamiseen.

Toijalan Pallo ei voi röyhistellä isolla laadukkaalla pelaajareservillä tänä päivänä. Totuus on, että juuri ja juuri on kuivin jaloin sarjasta tälläkin kaudella selvitty. Tässä pitää ottaa huomioon edustus- ja kakkosjoukkue yhdessä. On ollut pelejä, joissa nipin napin joukkueet on saatu raavittua kasaan. Avainkysymyksiä kauden päätöspalavereissa onkin, jatketaanko enää tällä sapluunalla, kaudella 2015.

Jotain tarttis kuitenkin tehdä. Selvää on, että parhaat ja motivoituneemmat pelaajat pelaavat Toijalan Pallon edustusjoukkueessa. Sitoutumisastetta on huomattavasti nostettava. Pelaajarinki on saatava riittävän suureksi, ja tarpeen tullen on heitettävä verkot vesille isompien vonkaleiden saamiseksi. Nousu sarjaa ylemmäksi ei ole utopiaa, mutta työtä ja asennemuutosta se vaatii.

Joonas Saariniemi pörssien ykkönen

Toijalan Pallon tähtihyökkääjä, armoitettu maalintekijä Vesa Pajula lähti viime kauden jälkeen hakemaan uusia haasteita nousuvoittoiselle uralleen, mutta jalkavamman vuoksi koko kausi jäi väliin. Keväällä kuultiin paljon avunhuutoja, kuka paikkaa Pajulan jättämän aukon?

Yksi pelaaja vastasi avunpyyntöihin kohtuullisen hyvin. Hän oli Joonas Saariniemi. Saariniemi on ollut useana kautena Veskun hyvä aisapari. Ja nyt vahvajalkainen vääntäjä otti päävastuun maalinteosta. 16 osumaa oli hyvä saavutus ja takasi aivan kärkipään aseman koko nelosen maalitilastossa.

Jesse Järven ominaisuuksia nousta myös oivaksi ratkaisijaksi ei pidä väheksyä. Kuumaverisyys ja ailahtelu ovat vielä pieninä hidasteina uran kehityksessä. Järvelle maaleja kertyi kuitenkin hyvin, 8.

Maalitilasto kokonaisuudessaan. J. Saariniemi 16, J. Järvi 8, Janne Hevonoja, Jukka-Pekka Jyrämö 4, Toni Niskala, Mikko Tromstedt 3, Jesse Isohuhta, Tuomas Jokinen, Jirka Järvi, Ilari Rantala 2, Aate Jokinen, Tuomas Kallioinen, Sami Koivisto, Sampsa Laakso, Juho Laine, Jussi Nyström, Ville Ojala, kaikilla 1. Yhteensä joukkue teki 53 maalia.

Tähtipörssissä olikin kärjessä tiukempaa. Tiedetään että puolustuspään koossa pitäminen on ehdottoman tärkeää joukkueen menestymisen kannalta. Toisaalta yleisö nauttii nähdä komeita maaleja, ja paljon. Siis kumpi vaikuttaa enemmän annettuihin pörssitähtiin?

Joonas Saariniemihän sen kisan sitten voitti 19 pisteellä. Joukkueen kapteeni ja takalinjojen tuki ja turva Jukka-Pekka Jyrämö hävisi yhdellä pisteellä.

Pörssin kärkinimet olivat J. Saariniemi 19, J-P. Jyrämö 18, Jesse Järvi 14, Sami Kähkönen 10, Jirka Järvi, T. Niskala 8, J. Laine, J. Nyström 7, Ville Ojala 6. Pisteillä oli yhteensä 21 pelaajaa.

 

Nelosdivisioonan päätöstaulukko 27.9.

Ilves 2                 22 17 3   2  84–32   54

TamU-K              22 13 4   5  64–27   43

NePa                    22 12 5   5  48–23   41

VaKP                   22 11 3   8  57–52    36

TP-49                  22 10 2 10  53–44   32

PP-70                  22   9 4    9  56–47   31

FC Melody         22   8 5    9  72–71   29

UrPS                    22   8 5    9  55–54   28

Pato                     22   8 4  10 39–52   28

FJK                       22   5 8    9  39–48  23

LeKi-futis           22   4 6  12  33–45  18

SW                       22   2 1  19  18–123  7

 

Ilves 2 nousee kolmosdivisioonaan. Tampere United-Kannattajat hävisivät FC Raumalle ottelun noususta kolmosdivisioonaan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3. Rauma oli maalein 3-1 parempi rangaistuspotkukilpailussa. FC Rauma nousee yhdistettyyn Satakunnan/Tampereen piirin kolmosdivisioonaan. TamU-K jatkaa Tampereen piirin nelosdivisioonassa. FJK, LeKi-futis ja SW putoavat viitosdivisioonaan. Kolmosdivisioonasta nelosdivisioonaan ensi kaudeksi putoavat Sääksjärven Loiske, Tampereen Palloveikot 2 ja Kangasalan Voitto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?