Yhdessä tekeminen on hitsannut hääparin yhteen

Heini Rantala ja Juho Laine sopivat häistään heti seurustelun alussa. Yhdessä he ovat asuneet kahdeksan vuoden ajan.
Heini Rantala ja Juho Laine sopivat häistään heti seurustelun alussa. Yhdessä he ovat asuneet kahdeksan vuoden ajan.

Heini Rantalan ja Juho Laineen rakkaustarina on melkein kuin sadusta. He tapasivat Kirkonkylän koulun ensimmäisellä luokalla aloittaessaan koulutiensä. Kumpikin lähetti toiselle rakkauskirjeitä saamatta vastakaikua. Rakkaus roihahti lukion toisella luokalla, ja kihlat vaihdettiin pian.
– Moni tuttu pariskunta oli eronnut hiljattain, joten ei tuntunut soveliaalta juhlia kihlajaisia, jos mekin vielä eroamme. Heitimme puoliksi vitsinä, että juhlimme sitten häitä, kun olemme olleet yhdessä kymmenen vuotta, pariskunta kertoo.
Syksyllä tuo kymmenen vuotta tulee täyteen, ja häät ovat tiedossa elokuussa.
Nuori pari sanoo ajautuneensa yhteen. He pyörivät paljon samoissa piireissä ja harrastivat samoja asioita. Kun he eräänä vuonna sanoivat aprillipilana eroavansa, vanhat luokkakaverit olivat kauhuissaan.
– Puhelimet pirisivät, kun ystävät soittelivat meille, että ette te voi erota. Siitä saatiin monet hyvät naurut, se oli hauska jekku, Heini Rantala hymyilee.
Yhteiset vuodet ovat hioneet ajatusmaailman samanlaiseksi. Pariskunta ei viitsi riidellä esimerkiksi ajankäytöstä, vaan asioista keskustellaan hyvässä hengessä.
Juho on päivätöissä rakennuksilla, ja Heini puolestaan tekee asiakaspalvelutöitä iltapainotteisesti. Vähäinen yhteinen aika käytetään tarkkaan hyödyksi.
– Olemme päättäneet, että aikaa täytyy järjestää yhteiseen olemiseen. Teemme paljon asioita yhdessä, se taitaa olla suhteemme kantava voima, Heini pohtii.

Maalaisromanttiset häät

Pariskuntaa yhdistää muun muassa lenkkeily ja urheilu. Juho pelaa jalkapalloa ja futsalia, ja treenit rytmittävät perheen arkea.
Tällä hetkellä perhe rakentaa taloa Uuteenkylään. Jouluksi olisi toiveissa päästä omaan kotiin. Paritalon toiseen päätyyn tulee asumaan samanhenkinen tuttu pariskunta.
Taloa suunniteltaessa on otettu huomioon kummankin toiveet. Juho saa pelihuoneen, ja Heinille tulee oma pukeutumishuone.
Juho kuvailee Heiniä pirteäksi ja onnelliseksi luonteeksi, Heini puolestaan kehuu puolisoaan rennoksi ja huolehtivaksi tyypiksi, joka tulee tarvittaessa Heinin avuksi vaikka kesken työpäivän.
Juho arvelee, että arki tuskin tulee juuri muuttumaan avioliiton myötä.
– Taidan olla siinä mielessä vanhoillinen, että avioliitto tuntuisi kuitenkin täydentävän parisuhteen, Juho toteaa.
Perinteitä noudatetaan myös nimiasiassa, kun Heini ottaa miehensä sukunimen.
Häistä Taipaleen Tuomelassa on suunniteltu maalaisromanttisia. Noin sadan hengen vieraslistalla on runsaasti yhteisiä ystäviä.
Vielä häät eivät jännitä, mutta Heini ja Juho nauravat, että varmaan hääpäivän aamuna on toiset ajatukset. Kesä menee häitä valmisteltaessa.

22Hääpari 3 22Hääpari