Seurakunta on mukana elokuisissa jameissa alkoholitarjoilusta huolimatta

Akaan seurakunnan kirkkoneuvosto on vahvistanut, että seurakunnan erityisnuorisotyö osallistuu Elo Jamit – ja Manala Rock -tapahtumiin 23.–24. elokuuta. Akaan nuorisokahvilat viettävät tuolloin viisivuotisjuhliaan. Nuorisokahvilat ovat Akaan Vanhempainverkoston ja Akaan seurakunnan erityisnuorisotyön ylläpitämiä kahviloita Toijalassa ja Viialassa.

Keskustelua on herättänyt se, että perjantai-illan tapahtuman yhteydessä Monitoimihallilla on siideri- ja oluttarjoilu varainhankintakeinona. Tilaisuudessa esiintyy ensin paikallinen tanssiorkesteri Pisara, ja illan päättää Juha Tapion konsertti. Vanhempainverkosto vastaa tapahtuman kustannuksista pääosin.

Lauantain Manala Rock -ilmaiskonsertissa esiintyy Anna Puu sekä paikallisia nuorisobändejä.

– Perustuen hyvään historiaan Vanhempainverkoston kanssa ja yhteisiin kokemuksiin monissa matalan kynnyksen tilaisuuksien järjestämisissä seurakunta ymmärtää verkoston rahoitussuunnitelmia tarjoilujen suhteen mutta ei voi hyväksyä sitä ainoana järjestelyvaihtoehtona. Seurakunnan ydinosaamista ja perustehtävä on hengellinen työ, todetaan kirkkoneuvoston pöytäkirjassa.

Kirkkoneuvosto päätti, että seurakunnan osallistuminen tapahtumaan toteutetaan niin, että seurakunnan toiminnan päälinjat, nollatoleranssi alkoholiin ja muihin päihteisiin on selkeästi ymmärrettävissä. Myös kirkon perustehtävä eli hengellinen palvelus näkyy selkeästi.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?