Vanhempainverkosto maksamassa osan takaisin

EloJameista ja Manala-rockista jäi maksettavaksi yli 9 500 euroa

Anna Puu esiintyi Akaan Manala-rockissa 24. elokuuta.

Anna Puu esiintyi Akaan Manala-rockissa 24. elokuuta.

Akaan seurakunta kuittaa elokuussa Toijalan Monitoimihallilla järjestettyjen EloJamit ja Manala-rock -tapahtumien taloudelliset tappiot. Järjestelyistä vastasivat Akaan vanhempainverkosto sekä Akaan seurakunnan erityisnuorisotyö, ja tapahtumilla juhlistettiin Akaassa viisi vuotta toiminutta nuorisokahvilatoimintaa.

Kirkkoneuvosto päätti kaikkiaan 9 549 euron tappioiden maksamisesta syyskuun 16. päivän kokouksessaan.  Alun perin seurakunta oli sitoutunut osallistumaan erityisnuorisotyön budjettivaroin 3 200 eurolla Juha Tapion konsertin kustannuksiin.

Akaan kirkkoneuvoston mielestä tapahtuma onnistui tavoittamaan nuoria sekä oli järjestelyiltään huippuluokkaa, vaikka se ei mikään yleisömenestys ollutkaan. Juha Tapion konsertissa kävi noin 150 ihmistä ja Anna Puun konserttiin myytiin viitisenkymmentä lippua. Anna Puun ja akaalaisten bändien tähdittämä konsertti oli nuorille maksuton.

Akaan kirkkoneuvoston mukaan tapahtuman ansioiksi voidaan lukea myös seurakunnan saama mediajulkisuus, tapahtumajärjestelyjen synnyttämä arvokeskustelu sekä tapahtuman synnyttämät uudet yhteistoimintakanavat. Myös vanhempainverkoston motivoituneisuutta tapahtuman käytännön järjestelyissä kiiteltiin.

Tapahtumista maksettavaksi jääneet laskut maksetaan erityisnuorisotyön budjetista keventämällä työalan toimintaa. Seurakunta ostaa syksyn aikana nuorisokahviloiden kahvioon ainoastaan ruokatarvikkeet. Vanhempainverkosto on puolestaan lupautunut hankkimaan varoja, jotka palautuvat aikanaan seurakunnan erityisnuorisotyölle.

Tapahtumiin oli alun perin tarkoitus kerätä varoja myymällä perjantain konsertin yhteydessä sikaa, olutta ja siideriä.  Akaan kirkkoneuvosto linjasi kuitenkin jo toukokuussa, että Akaan seurakunnan erityisnuorisotyön osallistuminen tapahtumaan edellyttää, että tapahtumassa seurakunnan nollatoleranssi alkoholiin ja päihteisiin on jokaisen ymmärrettävästi nähtävissä. Päätöksen jälkeen Akaan vanhempainverkoston puheenjohtaja Sari Laaki sekä Akaan seurakunnan nuoriso-ohjaaja Tarmo Repo ilmoittivat järjestävänsä tapahtumat päihteettöminä.

 

Yksi kommentti

  1. Tommi Salminen

    Hatunnosto järjestäjille artistivalinnoista. Muuten tapahtumaa ei kyllä voi kutsua hyvin järjestetyksi. Tiedotus ja markkinointi aivan olematonta, itse tapahtuma epämääräisesti järjestelty ainakin lauantain osalta. Lähes tyyppiesimerkki, miten musiikkitapahtumia EI tulisi järjestää. Seuraavilla kerroilla tiedotus kuntoon, tapahtumajärjestämisen ammattiapua (paikallisiakin löytyy!) mukaan ja tärkeimpänä: ei haukuta yleisöä lehdessä jälkikäteen tapahtuman huonosta menestyksestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?