Samu Pentinniemi käveli piirinmestariksi

Valtin nuoret kilpakävelijät Jenna Pentinniemi (vas.), Maija Oksa, Anna Oksa ja Samu Pentinniemi. Kuva: Aija Mansikka

Piirinmestaruuskävelyt kilpailtiin tänä vuonna Nokialla. Kävelyt keräävät vuosi toisensa jälkeen tasaisen pienen osanottajamäärän. Nuorempien sarjoissa on osallistujia matkan ollessa vielä siedettävä 600–1000 metriä, mutta matkan pidentyessä kilpailijat vähenevät siten, ettei edes kaikkia mitaleja saada jaetuksi.

Se ei sinänsä ole ihme, sillä kilpakävely on lajina aivan eri kuin tavallinen koiranulkoilutuksen kävelylenkki. Nuorimpien sarjan 600 metrin matka saattaa kuulostaa helpolta, mutta kun lähdetään kävelemään oikealla kävelytekniikalla ja täysvauhdilla, alkaa sekin matka tuntua jo pitkältä ja säärten penikoissa raastavalta.

Viialan Valtissa ei montaa kävelyharjoitusta ole kauden aikana ehditty pitää. Silti neljä urhoollista lähti kokeilemaan kävelykuntoaan. Eikä turhaan, sillä Samu Pentinniemi otti heti ensimmäisessä kävelykisassaan voiton P9-sarjassa.

Myös muut Valtin osallistujat kilpailivat ensimmäistä kertaa kävelyssä. Anna Oksa oli T12-sarjan viides, ja Maija Oksa ja Jenna Pentinniemi kävelivät T11- sarjassa sijoille 7 ja 8.

– Koko ajan piti tiukasti keskittyä tekniikkaan, ja jalatkin kipeytyivät. Mutta kyllä osallistutaan toistekin, kun jossain kävelykisa järjestetään, vakuuttivat Valtin nuoret urheilijat.

 

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?