Kylmäkosken kirkon konsertti soi Rooman tunnelmissa

Viulisti Katri Nikkanen ja pianisti Maria AlaHannula konsertoivat Kylmäkosken kirkossa sunnuntaina 14.10. kello 15 alkaen. Nikkanen ja Ala-Hannula matkustavat seuraavana päivänä Roomaan, mikä on antanut konsertille nimen Matkalla Roomaan. Muusikot esittävät Roomassa Kylmäkoskella kuultavan ohjelman.

Katri Nikkanen on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Tuomas Haapasen ja Erkki Kantolan oppilaana. A-tutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin vuonna 1987 ja valmistui musiikin maisteriksi. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla sekä opiskelulla Budapestissä ja Berliinissä.

Tampere Filharmoniassa Katri Nikkanen on soittanut vuodesta 1987. Hän esiintyy aktiivisesti myös omin konsertein ja kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa. Hän toimii myös Valkeakosken musiikkiopiston viulunsoiton tuntiopettajana.

Maria Ala-Hannula valmistui Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta säestäjä/korrepetiittoriksi opettajanaan Lauri Väinmaa. Ala-Hannula muutti Italiaan ja suoritti solistiset erikoistumisopinnot Firenzen musiikkiakatemiassa ja vuonna 2010 maisterin tutkinnon Veronan konservatoriossa erikoistuen kamarimusiikkiin.

Opettamisen ohella Ala-Hannula konsertoi aktiivisesti sekä solistina että kamarimuusikkona. Hän on Suomitaly-musiikkitapahtuman taiteellinen johtaja ja perustaja. Parhaillaan hän toimii pianonsoiton opettajana Lapin Musiikkiopistossa ja jatkaa edelleen yhteistyötä perustamansa Mantovan Pianoakatemian kanssa.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?