Pysähdy hetkeksi: Uskontojen sekamelska

Otteita kirjasta Gurun kuolema:

Rabi Maharaj luuli olevansa jumala, hän syntyi bramiiniksi (hindujen korkein kasti). Kolmivuotiaana hän alkoi opiskella hindulaisuutta. Mietiskelyn hän aloitti viisivuotiaana. Hänestä tuli joogi, jota palvottiin guruna. ”Istuin peilin edessä ja palvoin itseäni. Ja miksi ei? Minä olin jumala.”

Pelko hallitsee. Rabi paimensi mielellään lehmäjumalaa. Erään kerran lehmä hyökkäsi hänen päällensä. Rabi järkyttyi: ”Jumalani puski minua, Jumalani oli hyökännyt kimppuuni!” Jumalat, joita hän palvoi ahkerasti ja tunnollisesti olivat hyvin pelottavia. Shivaa hän pelkäsi eniten ja palvoi tätä jumalaa myöskin eniten, lepyttääkseen häntä. Rabin toteaa: ”Vaikka näin vaivaa lepyttääkseni Shivaa, vaistosin yhä syvemmin hänen olevan tyytymätön.”

Rakastava Jumala: Rabin entisen koulutoverin kertomus rakastavasta ja armollisesta Jumalasta ihmetytti häntä. Milloinkaan koko hindulaisen elämäni aikana en ollut kuullut rakkauden Jumalasta! Kuuntelin innostuneesti hänen sanojaan. Koska hän rakastaa meitä, hän tahtoo vetää meidät lähemmäs itseään. Tämäkin hätkähdytti minua. Hinduna tahdoin päästä lähelle Jumalaa, mutta tyttö kertoi minulle, että rakastava Jumala yritti vetää minua lähelle itseään.

Rabi puolustautuu: ”Minä uskon karmaan. Mitä ihminen kylvää sitä hän niittää, eikä kukaan voi sitä muuttaa. Minä en usko lainkaan anteeksiantoon. Se on mahdotonta! Mikä on tehty, se on tehty!” ”Mutta Jumala voi tehdä mitä tahansa, sanoi tyttö luottavaisesti. Hänellä on meille anteeksiantamuksen tie, Jeesus sanoi: ”Minä olen tie totuus ja elämä; ei kukaan tule isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” Jeesus on tie, koska hän kuoli meidän syntiemme tähden, Jumala voi antaa meille anteeksi!” Rabi sanoi: ”Tätä oppia minä kieltäydyn hyväksymästä. Jeesus on yksi jumalista ja niitä on miljoonia.” Näin keskustelu jatkui puoli päivää. Keskustelu ja muut tapahtumat herättivät Rabinin kiinnostuksen Jeesuksesta. Kristittyjen kokouksessa Rabinin ensimmäinen kuulema kristillinen laulu ja psalmi 23 puhuttelivat häntä syvästi. Miten ihmiset voivat laulaa ja puhua näin iloisesti. Jeesus on varmaan heille hyvin rakas, hän ajatteli. Siinä kokouksessa Guru kuoli.

Otteet päättyvät.

Yksi evankeliumi: ”Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia. Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme – vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli – hän olkoon kirottu.” (Gal.1:7,8).

Paavali on oikeassa; kaiken sekamelskan keskellä on yksi ja varma tie, Jeesus Kristus. Kirkkotekstissä 15.8.2018 on Raamatun kohta 1Jh.1:8 ”Jos väitämme ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä.” Teksti jatkuu vapauttavasti jakeessa 9: ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

On iloista kulkea armollista ja varmaa tietä. Siunausta loppukesälle.

Reino Tanner

Kirjoittaja on Akaan helluntaiseurakunnan eläkkeellä oleva pastori

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.