100 sanaa Suomesta – Viialan yhtenäiskoulu

Musiikki suomalaisessa kulttuurissa

Musiikki on olennainen osa suomalaista kulttuuria. Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi heti ensimmäisenä, kun pitää kertoa Suomesta. Kuitenkin täällä on ollut ja on edelleen hyvin merkittäviä säveltäjiä ja muusikoita, joista varmasti mieleen nousee helpoiten Jean Sibelius.

Musiikin vaikutus on jopa niin suuri, että Suomen ollessa Venäjän vallan alla Sibeliuksen Finlandiaa kiellettiin esittämästä, koska se viittasi vahvasti suomalaisuuteen.

Musiikin avulla voidaan myös parantaa haavoja, joita Suomi on historian saatossa saanut. Esimerkiksi sisällissodan arpiin voidaan vaikuttaa esittämällä punaisten ja valkoisten musiikki samassa konsertissa.

Suomessa on myös hyvin tasokasta musiikinopetusta. Musiikkiopistoja ja konservatorioita on useita, ja Sibelius-Akatemia kuuluu maailmalla arvostetuimpien musiikkiyliopistojen joukkoon.

Nuppu Salmiovirta, 9C

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>