Valppaan sulkapalloilijat aloittivat kautensa voitokkaasti Ylöjärvellä

Sekanelinpelin A-luokan finalistit; (vas.) hopeaa saavuttaneet Parkanon Sulkapalloseuran Mikko Heikkinen ja Östersundomin urheilijoiden Johanna Rajasärkkä sekä voittajapari Valppaan Sonja Lius ja Sulkasetin Jussi Moisio. Kuva: Mansen Sulka.

Toijalan Valppaan sulkapalloilijat aloittivat kilpakauden 2017-2018 Ylöjärveltä Mansen Sulan APACS-kansallisista. Yksipäiväinen turnaus järjestettiin Ylöjärven liikuntakeskuksessa lauantaina 2.9. Mukaan perinteiseen kilpailuun ilmoittautui 14 Valppaan pelaaja.

Menestystä tuli useammassa luokassa ja monessa pelimuodoissa. Valpaslaiset olivat palkintopallilla miesten sekä naisten nelinpelissä, sekanelinpelissä ja naisten kaksinpelissä.

Marko Lehmusvirta ja Antti Rehtola ylsivät valioluokan nelinpelin voittoon kukistettuaan finaalissa ennakkoon vahvemmilta tuntuneet Parkanon sulkapalloseuran Jori Simolan ja Mikko Heikkisen. Kolmieräisen pelin viimeinen erä venyi jatkopalloille, jotka Valppaan miehet veivät nimiinsä 24-22.

Naiset veivät nelinpelin finaalin vaivattomasti

Naisten nelinpelin A-luokassa ykkössijoitetut  Valppaan Sonja Lius ja Porin Pyrinnön Juulia Holma kestivät ennakkosuosikkien paineet ja veivät finaalin jopa vaivattoman oloisesti suoraan kahdessa erässä. Finaalivastustajat Lohjan Tehon Terhi Luola ja Klaki Sulan Paula Petäys hävisivät loppuottelun 21-13, 21-6.

Lius pärjäsi myös sekanelinpelin A-luokassa. Lius ja Sulkasetin Jussi Moisio voittivat kolmieräisessä finaalikamppailussa Parkanon Sulkapalloseuran Mikko Heikkisen ja Östersundomin urheilijoiden Johanna Rajasärkän luvuin 21-11, 13-21, 21-18.

Valppaan pelaajat Noora Nieminen ja Ella Räsänen hoitelivat kaikki vastustajansa suoraan kahdessa erässä ja saivat nimiinsä naisten nelinpelin B-luokan herruuden. Finaalipelissä Jyväskylän Sulkapalloseuran Susanna Ettala ja Anni-Mari Pennanen ylsivät 10 pisteeseen per erä, häviten Valpaslaisille selkeästi 21-10, 21-10.

Noora Nieminen kunnostautui myös naisten kaksinpelin B-luokassa. Välierässä raskaan kolmieräisen pelin pelaaminen ei häirinnyt Niemistä, vaan finaali hoitui suoraan kahdessa erässä numeroin 21-12, 21-11.

Menestystä tuli myös ikäluokissa. Valppaan Auno Tolonen ja Pasi Salhoja voittivat miesten 40-luokan nelinpelin. Kolmieräisessä ottelussa nöyrtyivät Vaasan Sulkiksen Markku Laukkonen ja Nestor Nestorov. Salhoja pääsi finaalin myös miesten kaksinpelin 40-luokassa. Tuloksena kolmieräisestä taistelusta Pasille hopea.

Valpas avasi kautensa hienosti voittaen pelimuotoja lähes kaikissa luokissa. Valio-, A- ja B-luokka saivat Valpaslaiset voittajansa, mutta C-luokassa voittoja jäätiin vielä odottamaan. Seuraavat turnaukset ovat tulossa aivan lähiaikoina, eli eiköhän tuossakin luokassa päästä kohta juhlimaan.

Mikko Vuorinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?