Petite Ballerinan, Viialan Pyryn Show Teamin ja Toijalan Valppaan tanssijat kilpailivat Tampereella – Tuliaisina mitaleja ja erityismainintoja

Petite Ballerinan Sirut-kisaryhmä mitalit kaulassa. Vasemmalta Helinä Tuominen, Elina Turto, Sandra Mäntynen, Lilja Kivinen ja Liinu Kommio. Kuva: Nina Lassinen

Tanssikoulu Petite Ballerina, Viialan Pyryn Show Team ja Toijalan Valpas osallistuivat 11. helmikuuta Tampereella järjestettyihin TUL:n ryhmätanssin avoimiin mestaruuskilpailuihin ja disco- ja showtanssikilpailuihin.

Petite Ballerinasta mukana olivat opettajansa Nina Lassisen johdolla kisaryhmät Mintut, Hiput ja Sirut sekä duo- ja sooloesitykset.

Kisaryhmä Sirut sijoittui 10–12-vuotiaiden sarjassa toiseksi koreografialla Mitä saisi olla?.  Hiput oli viides 12–14-vuotiaiden sarjassa koreografialla Ihan finaalissa. Ensimmäistä kertaa 14–16-vuotiaiden sarjassa kisanneet Mintut esittivät koreografian Odotus, jolla ryhmä sijoittui kolmanneksi ja sai myös erityismaininnan. Kisaryhmien koreografiat on suunnitellut Nina Lassinen.

Liinu Kommion ja Sandra Mäntysen duo voitti 10–12-vuotiaiden sarjan Lassisen koreografialla Tanssiaiskutsu. Duo huomioitiin myös erityismaininnalla. Nuoresta iästään huolimatta kaksikko on ehtinyt kerätä jo paljon tanssi- sekä kisakokemusta, ja Tanssiaiskutsu on palkittu jo pronssilla, hopealla ja kullalla.

12–14-vuotiaiden soolotanssisarjan voitti Jasmin Ståhlberg Lassisen koreografialla Just jazz ja Sara Paavola oli toinen Annamari Eerolan koreografialla Järjen jäljillä.

Viialan Pyryn Show Teamin Nuput-ryhmä sijoittui Tampereella 14–16-vuotiaiden sarjassa viidenneksi koreografiallaan Hyytävän punainen. 16–18-vuotiaiden sarjassa Show Teamin Daisies-ryhmä oli kolmas esityksellään From the Ashes.

16–18-vuotiaiden triosarjassa Toijalan Valppaan Demons sai kultaa ja erityismaininnan koreografialla Madhouse.

Petite Ballerinan Sara Paavola ja Jasmin Ståhlberg kisasivat myös soolosarjassa. Kuva: Nina Lassinen
Sandra Mäntynen (vas.) ja Liinu Kommio tanssivat duona koreografian Tanssiaiskutsu. Kuva: Nina Lassinen
Mintut-kisaryhmässä tanssivat Jasmin Ståhlberg (vas.), Laura Kilpinen, Sara Paavola, Ella Vesterinen sekä kuvasta puuttuvat Ruth Bandara ja Siiri Rautiainen. Kuva: Nina Lassinen
Jasmin Ståhlberg (vas.) sai soolotanssissa kultaa ja Sara Paavola hopeaa. Kuva: Nina Lassinen
Toijalan Valppaan Demons palkittiin kultamitalein ja erityismaininnalla Tampereen tanssikisoissa esityksellään Madhouse. Tanssin pohjan on alun perin tehnyt entinen ryhmän ohjaaja Netta Sievola, mutta Peppi Kiuru, Alissa Matomäki ja Daniel Raittinen ovat muokanneet koreografiaa omannäköiseksi. Kuvassa Aira Ikonen (vas.) jakaa mitalit Alissa Matomäelle ja Peppi Kiurulle.