Toijala Lentis palaa paitsi välivuodelta, myös perinteiseen alkukesän ajankohtaansa – Palloa isketään Savolassa 11.–12. kesäkuuta

Toijala Lentis järjestetään Savolan kentällä tulevana viikonloppuna. Savola on toiminut tämän ulkolentopalloturnauksen pitopaikkana kerran aikaisemmin, vuonna 2020 (kuvassa). Viime vuonna tapahtuma oli välivuodella, ja ennen vuotta 2020 sitä järjestettiin Matinpuiston kentällä, jolla sijaitsee nykyisellään Akaan hyvinvointikeskuksen parkkialue. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Toijalan Valppaan järjestämä ulkolentopalloturnaus Toijala Lentis palaa perinteiselle paikalleen alkukesään ja pelataan Savolan kentällä Toijalassa tulevana viikonloppuna 11.–12. kesäkuuta. Tämänvuotinen turnaus on järjestyksessään 42.

Viime vuonna turnaus pakotettiin välivuoden viettoon, kun elokuulle suunnitellun Lentiksen toteuttaminen kävi liian kiperäksi juuri elokuun alkupuolella kasvaneiden koronatartuntalukujen sekä tapahtumien järjestämistä koskevien rajoitusten voimaantulon vuoksi.

Tänä vuonna tämä perinteikäs sekä paikallisia että ulkopaikkakuntalaisia liikkeelle saava turnaus tekee paluun 66 joukkueen voimin, kertoo Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen.

– Joukkueisiin vaikuttaa korona vieläkin, ja osa on ilmoittanut pitävänsä koronan vuoksi toisen välivuoden. Koronavuoden jälkeen on ollut myös haastavaa saada talkooväkeä, mutta loppumetreillä sitä tupsahti mukavasti mukaan. Loistava porukka kasassa, Roininen jatkaa.

Lisähaastetta viikonlopun turnausjärjestelyihin on aiheuttanut kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto.

– Kaupunki ei ole voinut antaa tuttua ja turvallista sekä ammattitaitoista kenttähenkilökuntaa avuksemme viikonlopuksi. Kaupungin kanssa tehtävällä yhteistyöllä sekä Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin kesätyötuella saimme kuitenkin palkattua kaksi nuorta kenttänuoriksi, Roininen toteaa.

Turnauksen järjestäjä toivoo Lentis-osallistujilta ymmärrystä ja apua näille kenttänuorille, jotka ovat työssä ensimmäistä kertaa.

– Heidän tehtävänsä ovat vieläpä sellaisia, joita ovat tähän asti hoitaneet ammattilaiset.

Edellä mainittujen tahojen lisäksi tapahtuman järjestelyissä on ollut tuttuun tapaan apuna monet paikalliset yritykset ja yhdistykset. Yhteistyöllä mahdollistuu myös pelikenttien ulkopuolinen viihdyke.

– Paikalliset kaupat ja ravintolat pitävät huolen, että Lentis-väellä on mahat täynnä ja tanssijalka saa vauhtia vipatukseen. Lentis on koko kylän tapahtuma, puheenjohtaja Roininen muotoilee.

Lue myös:

Toijala Lentis peruttiin ensimmäistä kertaa yli 40-vuotisen historiansa aikana (13.8.2021)

Juttua päivitetty 8.6.2022 kello 0.08 täsmentämällä muutaman sanamuutoksen ja -lisäyksen kautta sitä, että kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto hankaloittaa turnauksen aikaista, viikonloppuna tapahtuvaa kenttien hoitoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?