Yksi Suomen suurimmista lentopallotapahtumista ei pettänyt taaskaan – Toijala Lentiksestä kimpoili tunnelmaa sekä aktiiveille että höntsäilijöille

Annukka Miettinen ja Ville Hyvärinen Ylöjärveltä olivat Apulenkki-joukkueen hyväntuulisia huoltajia. Kuva: Pekka Mustonen

Aurinkoa, paljon hyväntuulisia ihmisiä ja aimo annos kilpailuhenkeä. Tätä kaikkea nähtiin viikonvaihteessa Toijalassa Savolan kentällä.

Yksi Suomen suurimpia lentopallotapahtumia eli Toijala Lentis houkutti paikan päälle 70 joukkuetta ympäri Suomen. Kaksipäiväisessä Toijalan Valppaan järjestämässä turnauksessa oli perinteiseen tapaan sarjoja niin aktiiviharrastajille kuin höntsäilijöille.

Tämänkesäinen turnaus oli 43. kerta, kun Toijala Lentis järjestettiin. Tapahtumalla on runsaasti vakituisia osallistujia, jotka ovat käyneet Toijalassa kilpailemassa jo vuosikymmeniä.

– Myös monia pariskuntia on syntynyt turnausten ansiosta, kertoi Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen.

Akaalaiset Simo Parikka ja Marika Pykälö nauttivat lauantaina turnauksessa aurinkoisesta säästä. Kuva: Pekka Mustonen

Rautatieläisillä oma joukkue

Katsomaan tullut akaalainen Marika Pykälö tiiraili kentälle vähän haikein mielin.

– Olen pelannut lentopalloa lapsesta saakka ja ollut tässäkin turnauksessa mukana varmaan 20 vuotta. Pelasin viime vuonnakin. Nyt on käsi niin kipeä, että tänä kesänä ei ollut kentälle mitään asiaa, Pykälö harmitteli.

Hän ja Simo Parikka viihtyivät kuitenkin tapahtuman tunnelmassa. Turnaus oli heidän mukaansa myös hyvä paikka kohdata tuttuja.

Rautatieläisistä koostuneen Apulenkki-joukkueen huoltajat Annukka Miettinen ja Ville Hyvärinen kertoivat, että heidän joukkueessaan oli pelaajia pitkin Pirkanmaata.

– Joukkueessa on toijalalaisia, mutta pelaajia on myös Ylöjärveltä ja Tampereelta, Miettinen totesi.

Apulenkki-joukkueesta löytyi muun muassa veturinkuljettajaa, konduktööriä, junaravintolan työntekijöitä ja toimistotyöntekijöitä.

– Täällä on mukavaa olla mukana. Me-henki on hyvä ja ihmiset rentoja, Hyvärinen sanoi.

Akaalainen Hannu Rokkanen oli kolmatta kertaa turnauksessa järjestysmiehenä.

– Sinänsä järkkärinä olo on tuttua puuhaa, olen myös liigapeleissä järjestysmiehenä. Tässä lentisturnauksessa ei ole ollut mitään ongelmia. Vaikka väkeä on paljon, ihmiset tulevat hyvin toimeen keskenään.

Osalle lentisturnaus oli tiukkaa kisaamista, eikä pelkästä höntsäilystä ollut tietoakaan. Kuva: Pekka Mustonen

Eija Kantola karaoketuomarina

Tapahtuman ”pääemona” toiminut Saija Roininen kiitteli monin sanoin talkooväkeä, jonka ansiosta näin isoja tapahtumia on ylipäätään mahdollista järjestää. Tänä kesänä hän halusi nostaa esiin etenkin nuorisojaoston työn.

– Nuorisojaosto keräsi tölkkien ja pullojen keräämisellä varoja toimintaansa. Alueen huolto kuului seuran nuorille, ja he tekivät hurjasti töitä koko viikon tapahtuman eteen, Roininen totesi.

Pullojen ja tölkkien keräämisessä ahkeroineet 10-vuotias Ilmari Rautio, 9-vuotias Elias Hallberg ja 10-vuotias Miiju Suojapuro tekivät työtä jäätelöpalkalla. Kolmikko sanoi, että työt sujuvat hyvin, kun kaikki hoitavat oman osansa.

Nuorten huoltoryhmän pomona toiminut 19-vuotias Jesse Roininen korosti samaa asiaa.

– Olen itse ollut näissä hommissa pienestä saakka. Kun tällaisen pestin ottaa, se pitää hoitaa hyvin eikä lintsailla.

Lentisturnaus on paitsi totista kisaamista myös monenmoista oheistoimintaa. Lauantai-iltana järjestettiin ravintola Kruunassa ja Klaavassa turnauskaraoke, jonka tuomaristossa istui muun muassa iskelmälaulaja Eija Kantola.

Elias Hallberg (vas.) Ilmari Rautio, Miiju Suojapuro ja Jesse Roininen tekivät ahkerasti töitä huoltopuolella. Kuva: Pekka Mustonen
Love Team-joukkueen huoltajat erottuivat sydämellisillä paidoillaan. Kuva: Pekka Mustonen