Mielipide: Tehdään yhdessä Akaasta parempi kaupunki

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 9.4. Silloin ratkeaa, minkälaisella joukkueella Akaan uutta nousua lähdetään rakentamaan. Vaikka valtuustoon valitaan 35 yksilöä, poliittinen päätöksenteko on joukkuepeliä. Yksin ei kukaan pärjää, yhdessä olemme vahvoja.

Ehdokkaiden eli tulevien päättäjien joukosta löytyy monenlaisia osaajia ja persoonia. Mukana on henkilöitä, jotka ovat hyviä etsimään ja löytämään tietoa. Visionäärit pystyvät näkemään pitkälle tulevaisuuteen, mitä Akaa tarvitsee. Kuuntelijat pysyvät kaupunkilaisten ajan hermolla ja tunnistavat, mistä kenkä puristaa. Jotkut pystyvät neuvottelemaan sekä ryhmien sisällä että ryhmien välillä vaikeistakin asioista. Osa hallitsee numerot ja osa pystyy kertomaan muille päätösten vaikutuksista.

Kaikista näistä eri tyypeistä ja rooleista muodostuu toivottavasti yhteistyökykyinen ja myönteisesti ajatteleva kokonaisuus seuraavaksi valtuustoksi. Erilaiset ihmiset tekevät äänestyspäätöksen erilaisista näkökulmista. Jokaiselle varmasti löytyy mieleinen ehdokas. Äänestäminen kannattaa aina ja vain annettu ääni ratkaisee.

Tomi Koistinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?