Jokaisella on oikeus terveelliseen ja turvalliseen kasvu- ja työympäristöön

Jokaisen lapsen oikeus on saada kasvaa ympäristössä, jossa on terveellistä ja turvallista. Näin ei kaikkien kohdalla valitettavasti ole. Taas lähdetään evakkoon kalliisti korjatuista tiloista. Tiedän, jälkiviisaus on helppoa, mutta peräänkuulutan silti vastuuta päätöksentekoon ja myös asioiden tutkimiseen ja valmisteluun päätöksentekoa varten. Monenko lapsen täytyy vielä sairastua huonon sisäilman vuoksi?

Valitettavasti Keskustan koulu ei ole ainoa. Tuttavapiirissäni on henkilöitä, jotka sairastavat työpaikan sisäilmaongelmien takia. Oireet pahenevat työviikon edetessä ja vapaa-aika menee toipumiseen. Työnantajan velvollisuus on huolehtia työntekijänsä työturvallisuudesta. Miten tämä velvoite täytyy Akaassa epäterveellisessä sisäilmassa työskentelevien kohdalla?

Kannan itse lopun ikäni aikaisemman työpaikan homeisen työhuoneen muistoa elimistössäni, enkä toivo tätä herkistymisen ja sairastelukierteen riesaa kenellekään.

Rakennusten korjaaminen on kallista, mutta millä mitataan se, miten kalliiksi tulee, että henkilökunta ja koululaiset edelleen altistuvat ja sairastuvat?

Tiina Räsänen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?