Pirkanmaan Kulttuurirahaston apurahoja voi hakea 10.2. asti

Pirkanmaan Kulttuurirahasto myöntää vuonna 2017 apurahoina yhteensä 1 168 000 euroa taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt, yhteisöt lähinnä erilaisten tiede-, taide- ja kulttuurihankkeiden toteuttamiseen.

Rahasto tukee mielellään oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä sekä eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia ja lähikulttuuria.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille, nimikkorahastosta lahjoittajan määrittelemille aloille. Tänä vuonna jakovuorossa ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Kaisa Ahosen rahasto II, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Yrjö ja Marjatta Juharin rahasto, Aune ja Kalle Kaiharin rahasto, Aili Luukkosen rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto, Aino Valvaalan rahasto ja Lars Zilliacuksen rahasto.

Lisäksi haettavina ovat Eeva ja Jouko Järvisen nimikkoapurahat syöpälasten hyvinvoinnin edistämiseen, 30 000 euroa, ja syövän eliminoimiseen johtaviin tutkimuksiin, 30 000 euroa.

Lasten ja nuorten kulttuurille on varattu vähintään 20 000 euroa. Maakunnan kulttuuria edistäviin tai muuten suurta rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin on varattu vähintään 40 000 euroa.

Hakemuksilla ja lausunnoilla sama aikataulu

Rahasto on tänä vuonna siirtynyt paperittomaan hakuun. Hakemus liitteineen lähetetään verkossa 10.2.2017 kello 16 mennessä. Myös lausunnot jätetään verkossa viimeistään hakuajan päättyessä.

Apurahaneuvontaa järjestetään rahaston toimistolla Ylöjärvellä 19.1. kello 13–17.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.  Apurahat julkistetaan vuosijuhlassa 12.5.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?