Kulttuurirahasto myönsi apurahat Akaan kansallispuvulle sekä akaalaiselle väitöskirjan tekijälle

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt kaksi apurahaa Akaaseen. Akaa-Seura sai 4500 euroa Akaan seudun naisen kansallispuvun tarkistamiseen sekä kaavojen ja ohjeiden päivittämiseen. Akaalaiselle filosofian maisteri Idastiina Valtasalmelle myönnettiin Yrjö ja Marjatta Juharin rahastosta 24 000 euroa selkokielen saavutettavuutta käsittelevään väitöskirjatyöhön.

Pirkanmaan kulttuurirahasto jakoi yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa vuosijuhlassaan perjantaina 10.5. Tampere-talossa.

Suurin yksittäinen apuraha, 100 000 euroa, myönnettiin tekniikan tohtori Marika Kokon ja työryhmän monitieteiselle hankkeelle, jossa tutkitaan mikromuovien pääsyä yhdyskuntavedestä maaperään. Pirkanmaan rahaston 15 000 euron palkinto myönnettiin kuorosoinnin kauneudesta, vahvoista elämyksistä kuorokapellimestari Heikki Liimolalle.

Pirkanmaan kulttuurirahasto myönsi Idastiina Valtasalmelle 24 000 euroa väitöskirjatyöhön. Kuva Jonne Renvall.

Pirkanmaan Kulttuurirahasto myönsi Idastiina Valtasalmelle .24 000 euroa väitöskirjatyöhön. Kuva Jonne Renvall.

 

Akaan seudun naisen kansallispuvun tarkistamiseen ja ohjeiden päivittämiseen myönnettiin 4500 euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.