Hilda hyvästeli muut

Kun hevonen on kunnossa ja juoksee hyvällä mielellä, kuskin ei tarvitse muuta kuin istua ja nauttia. Akaalainen Timo Leivo sai lauantaina Vermossa kuunnella kyytiläisenä suhinaa kypärän tuuletuslukuista, kun Hillbilly Hilda näytti Finn-Tack Cupin finaalissa muille menemisen mallia. Leivo ajoi tammansa 500 metrin juoksun jälkeen keulaan, ja siellä valjakko pysyi kuin itse varmuus. Jos takaa yriteltiin, Hilda laittoi sen verran vauhtia, että rinnalle ei ollut tulemista. Loppusuora oli pelkkää tyylittelyä. Voitto ja neljän tonnin lisäys tilille tuli tamman ennätystä sivuavalla ajalla 13,1a.

Vermossa kilpaili Pronssidivisioonassa akaalaisen Tallipaakarin omistama Bakels Birdland. Valmentaja Harri Koivunen kuskasi kuusivuotiaan ruunan lähdön kolmanneksi kilometriajalla 14,0a.

Lahdessa kilpaili akaalaisen Pauli Luoman ranskalaistulokas Binseta d’Eam, joka on ennen Suomeen tuloaan juossut kilpaa Ruotsissa. Uudessa kotimaassa kilpailu-ura alkoi Vermossa 24. elokuuta. Silloin tuloksena oli kahdeksas sija. Lahden Jokimaalla tahti partani, sillä Pauli Luoma ajoi viisivuotiaan tamman toiseksi ajalla 15,7a. Saman ajan sai lähdön voittanut Ari Moilasen Mistelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?