Huono startti toi Topalle tappion

Topa-Nepa

Toijalan Pallon kavennusmaalista Nekalan Palloa vastaan, vastasi Mikko Alahäivälä (neljäs oikealta).

Jalkapallon nelosdivisioonan kamppailussa 1.9. Tampereen Kaukajärvellä Toijalan Pallo-49 jäi ikään kuin telineisiin ottelun alkuminuuteilla. Kotijoukkue Nekalan Pallo oli terävänä heti pelin alussa, ja otti sarjapaikkansa kannalta tärkeän 2-1 (2-0) voiton.

Yhdeksännellä minuutilla NePa:n kapteeni Farid Mehrabkhani vapautettiin pystysyötöllä Topan puolustusalueelle. Hyökkääjä käänsi lähes päätyrajalta takatolpalle, josta Tomi Hautanen puski 1-0 kotijohdon. Voittomaali tuli kaksi minuuttia myöhemmin. Nyt Farid Mehrabkhani karkasi vieraiden alakerralta ampuen etunurkkaan 2-0 johdon.

Tuomas Kallioisen kova vapaapotku 25 metristä pystytolppaan oli vieraiden paras maalipaikka avausjaksolla. Jesse Järven murtautui hienosti NePa:n puolustusalueelle, ja syöttö takatolpalle jäi vaille maalia. Näistä tilanteista ei osumia syntynyt, mikä oli harmi. Näin tasapainoisemmalla suorituksella, NePa oli ansaitusti taukojohdossa. Topan kapea rinki koki kovia heti toisen jakson alkuminuuteilla. Varmaa puolustuspelaamista jälleen esittäneen Toni Niskalan nilkan vääntyminen päätti hänen ottelunsa. Kavennus saatiin kuitenkin jo 57. minuutilla. Mikko

Topa-Nepa

Keltapaitainen Nekalan Pallo ja Toijalan Pallo olivat tasainen ottelupari kauden 2016 keskinäisissä otteluissaan. Toukokuussa Topa voitti 3-2. Ja nyt syyskuussa NePa oli parempi 2-1 lukemin.

Alahäivälä pelattiin läpi, tämän tyylikäs viimeistely alanurkkaan.

Toinen pelijakso olikin tasaista ja kovaa vääntöä. Painetta tuli niin NePa:n, kuin Topankin alakertaan. Topaa rokotettiin lisää, kun Jesse Järvi joutui kahdella keltaisella kortilla ulos. Huomiota herätti Topan riveissä oikeana laitalinkkinä pelannut 14 vuotias Viljo Valoma. Nuorukaista ei ole palkittu isolla koolla, mutta asennetta ja pelisilmääkin löytyi. Valoma on Ilves-kasvatti, joka kävi aiemmin pikkujunnuna Topassa. Sitten oli vuorossa TPV. Nyt tälle kaudelle päälle puettiin taas Topan paita.

Topan seuraava peli on kotiottelu 10.9. LeKi-futista vastaan.

NePa:n joukkueenjohtoon kuulunut Mikko Melander jakoi tähdet Topa:n parhaille: 3 Toni Niskala, 2 Juho Laine, 1 Tuomas Kallioinen.

Topa-Nepa, Viljo Valoma

14-vuotias Viljo Valoma taisteli miehekkäästi isompien pelureiden keskellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?