Kuka teki aamujunan aikataulumuutoksen?

On surullista, että näinä ilmastonmuutoksen aikoina pitää kirjoittaa mielipidekirjoitus joukkoliikenteen puolesta. Muutin Urjalaan kolmisen vuotta sitten, ja alusta asti oli selvä pyrkimykseni käyttää julkista liikennettä mahdollisimman paljon työmatkallani Tampereelle.

Paras ja nopein vaihtoehto on juna Toijalasta. Kello 6.59 lähtevää taajamajunaa olen nämä kolme vuotta käyttänyt. Se on ollut aamun ensimmäinen vuoro Toijalasta Tampereelle. Minulle olisi käynyt jo aikaisempikin vaihtoehto.

VR lopetti pääsiäisenä tämän vuoron, mikä on hämmästyttänyt muitakin junankäyttäjiä, ja sen puolesta kerätään netissä adressia (http://www.adressit.com/vr_taajamajuna_373_riihimaki_-_tampere). Ei mikään ihme koska juna oli aina täynnä!

Ensimmäinen juna lähtee nyt puoli tuntia myöhemmin ja on Tampereella kello 7.48. Sillä ei enää ehdi töihin tai kouluun ellei satu työskentelemään aivan rautatieaseman vieressä. Tekeeköhän näitä aikataulumuutoksia joku konsultti ihan vaan huvikseen? Sellainen joka ajelee kalliilla yksityisautolla eikä ole ikinä käyttänyt eikä aio käyttää julkisia kulkuneuvoja.

Itselläni onneksi on liukuva työaika, mutta myöhäinen on ilta kun Urjala–Vuohenoja-työmatkalta kotiudun auto–juna–polkupyörä-yhdistelmällä kulkien.

Voisiko tässä tapauksessa raideliikenteen yksityistäminen auttaa? Muuten olen yksityistämistä vastaan, koska siinä yleensä käy huonosti. Homma toimii hetken aikaa hyvin ja sitten se myydään jollekin isolle, kasvottomalle, monikansalliselle yritykselle, jonka ainoa päämäärä on tehdä rahaa mahdollisimman paljon osakkeenomistajille.

Kirjoittakaa kaikki nimenne adressiin ja juttuja lehtiin, faceen ja muualle, koska aina kannattaa vastustaa epäreiluja ja tyhmiä päätöksiä viimeiseen asti.

 

Jyrki Salmi

Urjala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?