Lahja

”Sinä olet minulle lahja. Paketin nauhat vain ovat välillä umpisolmussa.

Sinä olet minulle aarre, yhä suurelta osin kätkössä oleva.”

(Riitta ja Juha Hämäläinen: Pala taivasta, Päivä Osakeyhtiö)

Jouluna oli mukavaa katsella lasten riemua avatessaan lahjapaketteja. Voi sitä jännityksen määrää, kun arvuuteltiin, mitä lahjakääröjen sisällä mahtaa olla.

Joskus lahjapaketin narut olivat niin solmussa, ettei niitä saanut auki ilman vanhempien apua.  Niinpä haettiin sakset avuksi ja avattiin umpisolmussa oleva lahjapaketti.

Tiesitkö, että Jeesus on lahja meille ihmisille? Ei ole niin, että meidän pitää orjallisesti uskoa Häneen ja pitää tehdä sitä ja tätä.  Meidän ei tarvitse ansaita uskoa, vaan saamme sen lahjana. Lahjat on tarkoitettu meidän iloksemme ja avuksemme elämään. Eikö vain?

Voin omasta kokemuksesta kertoa, että Jeesus on elämäni suurin lahja, todellinen aarre! Hän on tuonut elämääni ne suurimmat ilonaiheet. Hän on auttanut minua niissä monissa vaikeissa tilanteissa, joissa olen tarvinnut apua.

Usko tai älä, voit myös tänä päivä elää oikeasti yhteydessä häneen! Joskus elämämme on vain välillä niin umpisolmussa, että tämä suurin lahja ei aukea meille. Se on ikään kuin kätkössä meiltä, emmekä osaa edes kuvitella, minkälainen aarre meitä odottaisi. Silloin tarvitsemme toistemme apua. Akaan alueellakin seurakunnat ovat juuri siksi olemassa, että voisimme olla avuksi toisillemme ja auttaa sinuakin avaamaan tuon elämän suurimman lahjan, todellisen aarteen.

Toinen suuri aarre elämässäni on Raamattu. Sieltä löytyy joka päivälle hyviä elämänohjeita ja viisautta elää elämää niin kuin Jumala haluaa meidän elävän.

Tiedätkö, mikä on kaikista suurin ohje ja käsky Raamatussa? Se löytyy Matteuksen evankeliumin luvusta 22 jakeesta 36 eteenpäin:

”Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?” Niin Jeesus sanoi hänelle: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi”.

Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

Kun olen saanut auki tuon elämäni suurimman lahjapaketin, Jeesuksen, niin minua ei tarvitse enää edes käskeä rakastamaan Häntä, vaan se tulee silloin ihan luonnostaan. Kun huomaan, mitä Hän on tehnyt minua varten ja mitä vielä haluaa tehdä, niin silloin mieleen nousee nöyrä mieli ja entistä syvempi rakkaus Häntä kohtaan.

Myös lähimmäisesi voi olla sinulle aarre. Tunnetko vaikutuspiirissäsi olevat ihmiset? Oikeasti? Lähimmäisistäsi voi löytyä myös sellaisia aarteita, joita et uskonut heidän olevan. Myös siksi kunnioita ja rakasta jokaista lähimmäistäsi.

Uskallanpa vielä väittää, että näissä kahdessa Raamatun käskyssä on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Kyllä! Olipa kyse omista ongelmista tai vaikkapa pakolaiskysymyksestä, niin näiden kahden raamatunkohdan kautta välittyy periaatteet, millä asenteella meidän tulisi lähestyä ongelmia ja yleensäkin kaikkia asioita.

Rakastaen Jumalaa, itseäsi ja lähimmäistäsi elämästä tulee antoisampaa ja huomaat, että siinähän tämä elämän tarkoitus olikin.  Usko kantaa myös tänä vuonna. Luota Jumalaan.

Siunattua ja rakkauden täyteistä vuotta 2016!

Pasi Jokiaho

Kirjoittaja on Viialan helluntaiseurakunnasta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?