Metsälinnassa tarjotaan itsenäisyyspäivänä ilmainen juhlalounas apua tarvitseville

Maarti Ilkka (vas.), Juhani Ilkka, Ismo Kuittinen, Kari Haapalehto, Raimo Karjalainen, Aira Loikkanen-Karjalainen, Pekka Jokiaho ja Pasi Jokiaho kävivät pari viikkoa sitten katsastamassa juhlaruokailun tilat Metsälinnassa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Viialan Helluntaiseurakunta, Akaan Vapaaseurakunta ja Akaan seurakunta.

Viialan Helluntaiseurakunta, Akaan Vapaaseurakunta ja Akaan seurakunta järjestävät ilmaisen ruokailun apua tarvitseville itsenäisyyspäivänä 6.12. Viialan Metsälinnassa. Järjestäjät ovat varautuneet tarjoamaan juhlalounaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sadalle ensimmäiselle.

Kello 14 alkava juhlalounas ei edellytä ennakkoilmoittautumista, eikä tilaisuudessa kysellä nimiä eikä perusteita osallistumiselle.

– Haluamme tarjota juhlalounaan ihmisille, joilla ei muuten ole siihen mahdollisuutta. Rohkeasti vaan mukaan kaikki, jotka tätä kaipaavat ja tarvitsevat apua, toivottavat järjestäjiin kuuluvat Pasi Jokiaho, Pekka Jokiaho ja Juhani Ilkka.

Järjestäjät kertovat ajatuksen apua tarvitsevien ruokailusta hautuneen jo pari vuotta. Suomen juhlavuonna idea päätettiin panna tuumasta toimeen.

– Me haluamme tehdä yhdessä ja tuoda hyvää tälle kaupungille, Juhani Ilkka sanoo.

Tietoa ruokailusta on välitetty Akaan sosiaalitoimen ja Akaan seurakunnan diakoniatyön kautta.  Järjestäjien mukaan tulijoiden määrää ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on vaikea arvioida, mutta Akaassa jaettujen EU-ruokakassien perusteella avulle on tarvetta. EU-ruokakasseja jaetaan tänä vuonna vielä 1.12.

Lapset on huomioitu ruokailussa

Juhlalounaalla on tarjolla sekä liharuokaa että kasvisvaihtoehto. Myös lapset ja erikoisruokavaliot on huomioitu aterian suunnittelussa. Jälkiruokana on Suomi-aiheinen leivos.

– Haluamme tarjota hyvän ja laadukkaan lounaan, järjestäjät toteavat.

Juhlalounaan valmistaa akaalainen pitopalvelu, joka tekee työn ilman korvausta. Merkittävän osan raaka-aineista järjestäjät ovat saaneet lahjoituksena. Tukijoiden joukkoon kuuluu niin valtakunnallista lihavalmistajaa kuin paikallista tilateurastamoa. Viialan Helluntaiseurakunta ja Akaan Vapaaseurakunta jakavat loput kustannukset puoliksi.

Metsälinnassa ruokailujärjestelyistä vastaavat seurakuntien vapaaehtoiset yhteensä noin 20–25 ihmisen voimin.

Metsälinnaan pääsee linja-autolla

Akaan seurakunta järjestää juhlalounaalle linja-autokuljetuksen. Viialan kirkon parkkipaikalla auto on kello 13, Kylmäkosken kirkon parkkipaikalla kello 13.15 ja Toijalan torilla kello 13.30. Paluukuljetus lähtee Metsälinnasta noin kello 16–16.30.

Järjestäjät ovat myös varautuneet hakemaan henkilökohtaista kuljetusta tarvitsevat kotoa. Kuljetusta voi kysyä numerosta 0400 312 617.

Apua on saatavilla myös Metsälinnassa, jos esimerkiksi liikkuminen tai lautasen kantaminen on hankalaa.

Juhlalounaalla kuullaan taustamusiikkia sekä esitetään Suomen historiaan liittyviä kuvia. Osanottajat saavat kotiin lähtiessä lahjapussin sekä Uuden testamentin. Mukanaolo ei edellytä osallistumista seurakuntien toimintaan.

– Tärkeintä on yhdessäolo, yhdessä tekeminen ja hyvä olo, Juhani Ilkka toteaa.

Metsälinnan tapahtumaa ovat toteuttamassa muun muassa Juhani Ilkka (vas.), Maarit Ilkka, Aira Loikkanen-Karjalainen, Raimo Karjalainen, Kari Haapalehto, Ismo Kuittinen, Pekka Jokiaho ja Pasi Jokiaho. Järjestäjät varautuvat sataan ruokailijaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?