Klassista herkkua tarjolla Viialan kirkossa

Ulla Hannula soittaa viulua, sellonsoiton yliopettajana pitkään Tampereella toiminut Lauri Voipio selloa ja Suomen nykypolven urkureitten tähtikaartia edustava Henri Hersta urkuja ja pianoa.

Ulla Hannula soittaa viulua, sellonsoiton yliopettajana pitkään Tampereella toiminut Lauri Voipio selloa ja Suomen nykypolven urkureitten tähtikaartia edustava Henri Hersta urkuja ja pianoa.

Sunnuntaina 25.10. klo 19 on Viialan kirkossa luvassa hieno konsertti, jossa viulisti Ulla Hannula, sellisti Lauri Voipio ja pianisti ja Henri Hersta soittavat mm. Joseph Haydnin Pianotrion numero 39 G-duuri. Muita säveltäjänimiä ovat J.S. Bach, R. Schumann, W.A. Mozart ja F. Chopin. Hersta soittaa uruilla myös Bachin suuren Preludin ja fuugan c-molli.

Ulla Hannula valmistui viulunsoiton opettajaksi v.1993. Hannula on toiminut viulunsoiton opettajana Ylivieskan seudun ja Hyvinkään musiikkiopistoissa sekä Tampereen evankelis-luterilaisten seurakuntien musiikinopetuksessa. Nykyisin hän on free lancer -soitonopettaja ja muusikko. Soolokonsertteja hän on pitänyt muun muassa urkuri Liisa Aaltolan ja edesmenneen urkuri Matti Hannulan, eli isänsä kanssa.

Lauri Voipio on opiskellut sellonsoittoa Sibelius Akatemiassa professori Erkki Raution ja professori Arto Noraksen johdolla. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina useassa Euroopan maassa. Lauri Voipio on toiminut Tampereen Konservatorion sellonsoiton lehtorina ja yliopettajana vuodesta 1972. Eläkkeelle jäätyään keväällä 2015 hän toimii Konservatorion tuntiopettajana.

Henri Hersta suoritti urkujensoiton A-tutkinnon (diplomi) vuonna 2007 ja pianonsoiton B-tutkinnon vuonna 2006. Hän valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2010. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla. Henri Hersta on konsertoinut ympäri Suomea solistina ja kamarimuusikkona. Hänet valittiin vuonna 2001 Lahden kansainvälisen urkuviikon ja vuonna 2008 Pori Organ -festivaalin nuoreksi taiteilijaksi. Hersta on toiminut kanttorina eri seurakunnissa Etelä-Suomessa, muun muassa vuosina 2013-2015 Tampereen tuomiokirkon urkurina. Heinäkuusta 2015 alkaen Hersta on toiminut Töölön seurakunnan kanttorina.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?