Oppilaat siirretään ensin Asemalle ja sieltä Keskustan kouluun

Rasin koulu ei ole käytössä ensi lukuvuodella

Terveystarkastaja Milla Ikonen määräsi Akaan kaupungin tekemään Rasin koululla kuntotukimuksen, johon kuuluu myös materiaalinäytteiden ottoa ja kosteusmittauksia. Tutkimusta ei tehty eikä raporttia lähetetty, joten Valkeakoksen kaupunki penää sitä nyt kuulemismenettelyllä.

Rasin puukoulu ja kivikoulu ovat molemmat pois käytöstä ainakin ensi syys- ja kevätlukukausien ajan. Sivistysjohtaja Jukka Oksa pohtisi myös koulun sulkemista kokonaan.

Akaan koulutuslautakunta päätti torstaina, että Rasin koulun 1.–6.-luokkien opetus järjestetään syyslukukauden 2015 ajan Aseman koululla Kylmäkoskella. Kun Keskustan koulun remontti valmistuu vuoden lopussa, opetus siirtyy tammikuussa 2016 sinne.

Remontoitavan Keskustan koulun tilat on mitoitettu vuodelle 2020 laaditun oppilasennusteen mukaisesti nelisarjaisen koulun tarpeisiin. Tällä hetkellä Keskustan koulu on kuitenkin vielä kolmisarjainen koulu, ja Rasin koulu on yksisarjainen koulu. Rasin koulun oppilaat mahtuvat siis Keskustan koulun tiloihin tammikuussa 2016.

Eskarit keskurille jo elokuussa

Esikoululaisia on syksyllä 2015 Viialan alueella yhteensä noin 85. Näistä Rasin koulun esiopetukseen on ilmoittautunut 24 lasta. Kaikkien Viialan alueen esioppilaiden opetus sekä näiden oppilaiden päivähoito on sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan mahdollisuus järjestää nykyisellä Viialan keskustan koululla.

Niinpä koulutuslautakunta päätti, että Rasin koulun esiopetus siirtyy jo 1.8.2015 nykyisen Keskustan koulun tiloihin. Sinne siirtyy 1.8. alkaen myös esioppilaiden päivähoito sekä 1.–2.-luokkien aamupäivä- ja iltapäivätoiminta.

Pappilan oletetaan olevan kunnossa

Rasin koulun 1.–6.-luokkien opetus on järjestetty sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa 8.12.2014 lähtien. 1.–4.-luokat on kuljetettu Aseman koululle, ja 5.–6.-luokat käyvät koulua Viialan kirjastolla. Esiopetus, esioppilaiden päivähoito sekä 1.–2.-luokkien aamupäivä- ja iltapäivätoiminta on järjestetty edelleen Rasin kivikoulun tiloissa.

Rasin koulun neloset ja kakkoset asettuivat jonoon saavuttuaan Asemalle maanantaina kello 9.20.

Rasin koulun 1.-4.-luokat ovat saaneet oppinsa lakkautetulla Aseman koululla viime joulukuusta lähtien. Ensi syyslukukaudeksi Asemalle siirretään Rasin 1.-6.-luokat.

Sekä Rasin puukoulusta että kivikoulusta on syksyn ja kevään aikana löytynyt hometta. Puukoulu on suljettu, mutta kivikoulu on edelleen käytössä.

Aseman koululla on kuluvana lukuvuonna opiskellut myös kaksi luokkaa Toijalassa sijaitsevasta Pappilan koulusta, joka sekin on remontissa homevaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi.

Oksa pohtisi Rasin koulun lopettamista

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan tällä hetkellä on vielä ratkaisematta, missä laajuudessa Rasin koulurakennuksia tullaan korjaamaan. Tekninen johtaja Antti Kemi on kertonut, että tekninen lautakunta käsittelee Rasin koulun korjauksia aikaisintaan toukokuun kokouksessa. Ensi lukuvuoden koulutyön suunnittelua pitäisi kuitenkin päästä tekemään mahdollisimman pian.

– Koska Rasin koulurakennusten osalta ei vielä tiedetä, ovatko rakennukset käyttökunnossa syksyllä koulutyön alkaessa, on tehtävä päätöksiä vaihtoehtoisista ratkaisuista tulevan lukuvuoden koulutyön järjestelyjen suhteen.

Oksan mielestä kaupungin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa olisi järkevää myös pohtia ja tehdä laskelmat siitä, mitä tarkoittaisi Rasin koulun lakkauttaminen ja toiminnan siirtäminen pysyvästi Viialan yhtenäiskouluun.

– Tämä on luontevinta tehdä syksyllä 2015 talousarvion valmistelun yhteydessä, Oksa toteaa.

Yksi kommentti

  1. Timo Vepsäläinen

    Asiat, jotka voivat mennä pieleen, menevät.
    Asiat, jotka eivät voi mennä pieleen, menevät sittenkin.
    Kun ymmärtämättömät päättävät, voi tapahtua akaalaiset,
    kuudella miljoonalla kaksi koulua, ei paha.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?