Akaasta viisi ehdokasta

Mika Setälä kansanedustajaehdokkaaksi

Mika Setälä.

Mika Setälä.

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirihallitus on nimennyt Kristillisdemokraattien Akaan seudun paikallisosaston puheenjohtajan Mika Setälän puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Viialassa asuva Setälä, 47, on valtuutettu ja Akaan koulutuslautakunnan puheenjohtaja. Setälä työskentelee matematiikan ja tietotekniikan lehtorina Lempäälän lukiossa. Työn alla on myös teknologiaa ja kasvatusalaa yhdistävä väitöskirja mobiililaitteiden hyödyntämisestä opetuksessa.

Setälän vaaliteemat liittyvät koulutuspolitiikkaan ja hyvinvointivaltion pelastamiseen.

– Minun mielestäni hyvinvointivaltio on pelastamisen arvoinen, vaikka tuntuu siltä, että jotkut haluaisivat vetää sen viemäriin. Ajat ovat sellaiset, että on helppo löytää perusteluja sen alas ajamiselle. Itse haluan olla puolustamassa sitä, Setälä kertoo.

Hannele Rehuttu Piraattipuolueen listalla

Piraattipuolueen listalta eduskuntaan pyrkii akaalainen sähköasentaja Hannele Rehuttu, 34. Viialassa asuva Rehuttu huoltaa työkseen sähkömoottoreita.  Rehuttu oli Piraattipuolueen ehdokkaana myös Akaan kunnallisvaaleissa 2012.

Eduskuntavaaleissa Rehuttu kampanjoi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Ehdokas kertoo haluavansa vähentää myös tarpeetonta sääntelyä, kieltoja ja rajoittamista.

Hannele Rehuttu.

Hannele Rehuttu.

Akaasta eduskuntaan pyrkivät myös Hannu Järvinen (sd), Heli Piirainen (vihr) ja Oula Lintula (Muutos 2011).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?