Kaamoskirjapäivät järjestetään neljännen kerran

Sotahistoriaa ja eräkirjoja Akaan kirjapäivillä

Akaan neljännet Kaamoskirjapäivät järjestetään 14.–18. tammikuuta Yritystalo Parkissa Viialassa.  Keskiviikosta sunnuntaihin jatkuva tapahtuma on avoinna päivittäin kello 10–18 ja sinne on vapaa päästy. Kirjapäivien tarjonta painottuu vanhoihin kirjoihin ja erikoiskirjallisuuteen, kuten erä- ja perinnekirjoihin, sotahistoriaan, paikkakuntahistoriaan ja taidekirjoihin.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva meklari Jukka Pulakka kertoo, että vanhimmat painokset ovat 1700–1800-luvuilta. Niihin kuuluu muun muassa vuodelta 1730 oleva ranskankielinen, Molièren näytelmistä kertova teos sekä antiikkiesineistä ja maalöydöistä kertova ruotsinkielinen kirjallisuus.

Tapahtumassa on myös ilmainen kirja-arviointi. Kirjoja arvioi Jukka Pulakan kanssa antikvariaattikauppias Erkki Karjalainen Hämeenlinnasta. Pulakka kertoo, että viime vuoden tapahtumassa vanhimmat arvioitaviksi tuodut kirjat olivat uskonnollista kirjallisuutta, jota löytyy paljon. Yleisyys vaikuttaa myös niiden arvoon.

– Mitenkään vähättelemättä ne eivät ole kuitenkaan huippuarvotavaraa, koska uskonnollista kirjallisuutta on painettu paljon varsinkin 1800-luvun puolella. Yleensä ne ovat Raamattuja, virsikirjoja ja katekismuksia, Pulakka kertoo.

Kaamoskirjapäivät ovat houkutelleet aiempina vuosina Viialaan nelisensataa kävijää. Akaan ohella asiakkaita käy Tampereen ympäristöstä, Hämeenlinnasta ja Helsingistä. Tapahtuman järjestää Huutokauppahuone Piijuska Ky Akaasta ja Tmi Tommi Karjalainen Hämeenlinnasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?