Työttömyys Akaassa on matalammalla tasolla kuin valtakunnallisesti

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli Pirkanmaalla vuoden 2019 toukokuussa lähes neljä prosenttia alempi kuin vuoden 2018 toukokuussa. Uusia avoimia työpaikkoja oli lähes 500 kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin, eli 6 198 kappaletta. Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2019 toukokuussa 20 811 henkilöä, laskua vuositasolla yli 800 henkilöllä eli 3,8 prosenttia. Työttömyysaste oli 8,5 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 8,6 prosenttia.

Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat helpottuneet selvästi vuositasolla verrattuna. Tilanne kokonaisuudessaan eri kohderyhmien osalta oli hyvällä tasolla.

Akaassa työttömiä työnhakijoita oli toukokuun tilastossa 48 henkilöä vähemmän kuin edellisenä vuonna samana ajankohtana. Akaan työttömyysluku oli 7,3 prosenttia. Eniten työttömyyttä oli yli 50-vuotiaiden joukossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.