Tiistaiseurassa puhutaan ilmeistä ja eleistä

Tiistaiseurassa Seniorituvalla Kirkkotori 6:ssa Toijalassa keskustellaan 12.12. kello 15 ilmeiden ja eleiden kielestä. Pitäisikö varta vasten mennä peilin eteen harjoittelemaan sopivan tuntuisia ilmeitä ja eleitä vai olisiko parempi vain vaivihkaa vilkaista, miltä omat kasvot tietyssä tilanteessa näyttävät? Onko valokuvaaja yllättänyt sopivassa tilanteessa?

Kaikkihan ovat oppineet lukemaan ilmeitä ja eleitä – toisten kasvoilta, liikkeistä ja olemuksesta. Toinen asia on, miten ihmiset osaavat pitää lukua oman olemuksensa kielestä. Kokonaisvaltainen viestintä tulee kyllä ymmärretyksi – ikävä kyllä joskus väärinkin. Pokerinaama ei olekaan niin ilmeetön kuin sen ylleen vetävä oli ajatellut, hymykään ei välttämättä ole aina niin avoin kuin toivoisi. Selkänsä kääntävä hapannaama on kyllä erittäin selkokielinen.

Sauli Turja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?