Linnut laulavat Heinosen lempipaikassa

Valtuutettu Hilkka Heinonen rakastaa metsissä samoilua. Akaassa hänen lempipaikkansa on Kuusikankaan pururata.

– Nautin metsästä ja luonnosta ihan hirveästi. Lempipaikkani on Toijalan Kuusikankaan pururata. Siellä sielu lepää ja linnut laulaa, kertoo valtuuston vanhin, hiljattain 75 vuotta täyttänyt Hilkka Heinonen.

Heinonen kuvailee luontoa terveyden lähteeksi, ja suosittelee kaikille metsissä samoilua. Hän kertoo olleensa keväällä seminaarissa, jossa kysyttiin yhteistä lääkettä erilaisille mielensairauksille. Vastaus oli luonto ja raitis ulkoilma. Heinonen saa henkisen hyvinvoinnin lisäksi aivan konkreettisestikin hyötyä metsistä keräämällä niistä talteen marjoja ja sieniä.

Itä-Suomesta Savitaipaleelta kotoisin olevalle Heinoselle kelpaavat Kuusikankaan lisäksi muutkin samoilukohteet. Hämeenlinnassa Hämeen Härkätien varrella olevalla mökillä Heinosta ei ole pidätellyt pihapiirissä sekään, että hän on tietää lähimetsissä liikkuneen susia ja karhuja.

– Välillä arveluttaa uskaltaako mennä, mutta luonto kutsuu. Mökillä käydessäni olen aina metsässä, jos vain säätä on. Siellä näkee kaikenlaista, Viialassa vuodesta 1954 lähtien asunut, ja sittemmin Toijalaan muuttanut Heinonen kertoo.

Vapaa-aikaa eläkkeellä oleva Heinonen kuluttaa myös käsitöiden parissa. Hän kertoo tekevänsä milloin mitäkin. Nyt työstössä ovat kahvipussit, joista Heinonen väkertää koreja, kasseja, joutsenia ja milloin mitäkin. Kahvipussien loppuminen ei huoleta, sillä Heinonen saa niitä lahjoituksina tutuiltaan.

Heinonen on aina ollut tekemisissä paljon ihmisten kanssa. Viialassa asuessaan hän hoiti työkseen lapsia ja teki ompelutöitä. Nyt eläkkeellä ollessaan Heinonen kertoo sydämenasiakseen ikäihmiset, joiden asioita hän ajaa Viialan eläkkeensaajien puheenjohtajana.

– Akaassa parasta ovat ihmiset. Ainakin minä olen kohdannut kauhean ystävällisiä ja positiivisia ihmisiä. He eivät ole sisäänpäin lämpiäviä. Kai minä olen itsekin sellainen, että menen höpöttämään kaikkien kanssa, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana toimiva Heinonen paljastaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?