Järkeä on lupa käyttää

Tampereen radion aamulähetyksessä 2.5. heitti eräs kuuntelija ilmaan mielenkiintoisen kysymyksen: ”Kenen pillin mukaan Akaassa pitää tanssia pitääkseen virkansa?” Tämä onkin todennäköisesti avainkysymys etsittäessä syitä tavallisille kaduntallaajille yllättäen ilmaantuneelle kaupunginjohtajan luottamuspulalle.

Toimikautensa päättävän valtuuston puheenjohtajan kaksinaismoraali kummastuttaa. Hänen mielestään valtuuston päätöksellä voidaan kyllä viedä, mutta ei palauttaa luottamus. Äänestäjät puolestaan näyttivät, keneen he luottavat äänestämällä demarien ykköseksi kaupunginjohtajaa puolustavan kantansa ilmaisseen Harri Rämön. Kun taas kaupunginjohtajan eroa vaativista tuskin kukaan voi olla kovin tyytyväinen omakohtaiseen vaalitulokseensa.

Kun asia tulee yliajalla olevan valtuuston käsiteltäväksi, niin arvoisat valtuutetut, laittakaa piste tämän jutun perään. Jos päätätte erottaa kaupunginjohtajan, on seurauksena on valituskierre ja käräjöinti, jossa kaupunki voi hyvinkin jäädä toiseksi. Se taas tulee kaupungille arvaamattoman kalliiksi. Ja mikä pahinta, kaupungin hankkeet ei etene suunnitellusti. Nyt ei ole totisesti sopiva aika riitelyyn. Erittäin ajankohtaiset sote-järjestelyt vaativat kaupungin asiat tuntevaa neuvottelijaa mahdollisimman hyvään tulokseen pääsemiseksi.

Tuomo Huhtala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?