Akaan ja Sääksmäen seurakunnat suunnittelevat taloushallinnon yhteistyötä

Akaan ja Sääksmäen seurakunta neuvottelevat taloushallinnon yhteistyön aloittamisesta ensi vuonna. Suunnitelmien mukaan Akaan seurakunta ostaa Sääksmäeltä erityistä ammattitaitoa vaativia kirjanpitäjän tehtäviä ja osan palkanlaskennan tehtävistä.

– Sääksmäen taloustoimistossa on enemmän työntekijöitä kuin meillä, ja meiltä taas lähti pitkäaikainen kirjanpitäjä eläkkeelle. Mietimme, että työvoimaresursseja voisi jakaa sieltä tänne, koska heillä on siihen mahdollisuus, kertoo Akaan seurakunnan talouspäällikkö Arja Tarela.

Akaan seurakunnan taloustoimistossa työskentelee talouspäällikön lisäksi yksi henkilö. Sääksmäen seurakunnan taloustoimistossa on talousjohtajan lisäksi neljä työntekijää.

– Ehdottomasti meillä on enemmän töitä, kuin mitä ehdimme tehdä. Kahdella ihmisellä näistä ei selviä millään, Arja Tarela toteaa.

Työntekijät eivät siirry taloustoimistosta toiseen, vaan tiedot kulkevat seurakuntien välillä sähköisesti.

Suunnitelmien mukaan korvauksena Akaan seurakunta osallistuu Sääksmäen seurakunnan taloustoimiston palkka- ja henkilöstökuluihin toteutuneiden työtuntien perusteella. Talouspäällikön mukaan sopimus yhteistyöstä tehdään aluksi yhdelle vuodelle.

– Ensimmäinen vuosi olisi seurantaa, miten paljon työtä on. Ensi syksynä yhteistyötä tarkastellaan uudelleen ja arvioidaan, miten se on toiminut ja minkälaisia kokemukset ovat olleet.

Akaan ja Sääksmäen seurakunnat ovat myös Kirkon palvelukeskuksen Kipan, asiakkaita. Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakunnille. Talouspäällikkö Arja Tarelan mukaan Kipan asiakkaaksi siirtyminen ei ole helpottanut työmäärää odotusten mukaisesti.

– Isompi osa tiedoista pitää kirjata seurakunnassa ja syöttää ohjelmaan, Tarela toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?