Akaan kaupunki ei omista pysäköintialueita

VR pitää aseman parkkipaikan ilmaisena

Sekä pääradan pohjoispuolella parkkipaikkana palveleva hiekkakenttä että asemarakennus ja sen pysäköintialue kuuluvat valtiolle. VR ei aio muuttaa pysäköintiä aseman edustalla maksulliseksi. Kuva: Mikko Peltoniemi/Akaan Seutu

Sekä pääradan pohjoispuolella parkkipaikkana palveleva hiekkakenttä että asemarakennus ja sen pysäköintialue kuuluvat valtiolle. VR ei aio muuttaa pysäköintiä aseman edustalla maksulliseksi. Kuva: Mikko Peltoniemi/Akaan Seutu

VR suunnitteli vielä syksyllä 2013 Toijalan rautatieaseman pysäköintialueen uudistamista, mutta toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Kiinteistöpäällikkö Tero Tuomiston mukaan tälläkään hetkellä konkreettisia päätöksiä toimenpiteistä ei ole.

Yksi Tuomiston puolitoista vuotta sitten mainitsema ajatus on kuitenkin haudattu. Toijalan rautatieaseman pysäköinti ei ole tulossa maksulliseksi.

– Kyllä siitä puhetta on ollut ja asiaa on kartoitettu, mutta ainakaan tässä vaiheessa sitä ei olla laittamassa maksulliseksi. Tähän päädyttiin, kun käytiin asema-aluetta läpi, Tuomisto sanoo.

Hänen mukaansa asiasta on ollut puhetta myös Akaan kaupungin kanssa.

Maksut mukana talousselvityksessä

Konsulttien ja kaupungin tekemässä Akaan talouden tasapainottamisselvityksessä aseman pysäköintipaikkojen pysäköintimaksut on mainittu yhtenä mahdollisena tulonlähteenä. Asia on tarkoitus selvittää 31.3.2016 mennessä.

Akaa ei kuitenkaan omista pysäköintialueita sen enempää radan etelä- kuin pohjoispuolellakaan. Kumpikin alue on valtion, sillä asema-alue ja asemarakennus ovat VR:n omistuksessa, ja radan toisella puolella maat kuuluvat Senaattikiinteistöille ja Liikennevirastolle.

Kaupungilla on maata Veturimuseosta pohjoiseen, mutta siellä parkkipaikkoja ei ole.

Talouden tasapainottamisselvityksestä pidetyssä tiedotustilaisuudessa myös Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ja talousjohtaja Mari Puhka-Susi kommentoivat pysäköintimaksujen keräämistä.

Puhka-Susi arveli teknisen toimen tietävän maanomistussuhteet, koska esitys on mukana selvityksessä. Viitasaari puolestaan totesi, että jos alue ei ole kaupungin, esitys luonnollisesti poistetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?