Hanke- ja yritystukien haku käynnistyy huhtikuussa

Maa- ja metsätalousministeriö valitsi tammikuun lopulla Suomen Leader-ryhmät ohjelmakaudelle 2014–2020. Mukana on myös Pirkan Helmi ja sen Kotiseudun helmet -strategia.

Ministeriön vahvistama Pirkan Helmen suuntaa-antava kokonaisrahoituskehys ohjelmakaudella on noin 4,7 miljoonaa euroa, josta julkisen rahoituksen osuus on 3,52 miljoonaa euroa.

Toden teolla uusi ohjelmakausi pääsee alkamaan tämänhetkisen arvion mukaan huhtikuussa, kun hanke- ja yritystukien haku käynnistyy. Pirkan Helmessä ei jatkossakaan tulla käyttämään erillisiä hakuaikoja vaan tukien haku on jatkuva. Uutta sen sijaan on, että tuet voi halutessaan hakea sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta.

Yritystukimuodoissa muutoksia

Uudella rahoituskaudella yritystoimintaan voi saada investointitukea ja uuden yritystoiminnan perustamistukea. Investointituki on aiemmalta kaudelta tuttu tuki, jota voi saada muun muassa rakentamiseen ja koneiden hankintaan.

Yrityksen perustamistuki on sen sijaan uusi tukimuoto. Sitä myönnetään aloittavan yrityksen liiketoiminnan käynnistämiseen ja tuen tavoitteena on madaltaa yritystoiminnan aloittamisen kynnystä ja rohkaista uusia yrittäjiä.

Edellisellä ohjelmakaudella käytössä ollut käynnistystuki on puolestaan jäänyt pois eli Pirkan Helmen ei ole enää mahdollista tukea yrityksen ensimmäisten ulkopuolisten työntekijöiden palkkaamista.

Yleishyödylliset hanketukityypit säilyvät ennallaan, eli jatkossakin on mahdollista hakea rahoitusta muun muassa kehittämishankkeisiin ja investointihankkeisiin. Myös koulutus- ja tiedonvälitystoimien tukeminen on edelleen mahdollista.

Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkan Helmi järjestävät yleisötilaisuuden rahoituskauden tukimahdollisuuksista torstaina 12.3. kello 16­–18 Pappilanniemen kurssikeskuksessa Valkeakoskella.

Pirkan Helmi järjestää lisäksi kevään aikana rahoitusmahdollisuuksia esittelevän yleisötilaisuuksien sarjan. Akaassa tilaisuus on tiistaina 5.5. Pirkan Helmen toimistolla Kylmäkoskella.

Pirkan Helmen alueeseen kuuluvat Akaa, Urjala, Valkeakoski ja Pälkäne.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?